U bevindt zich hier: Home » moeders » Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Geschreven door

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Eén van de onderdelen van loslaten van je kind is ze zelf verantwoordelijk maken voor hun uitgavenpatroon. Dat begint heel zoet met zakgeld (en dat vergeet je dan als ouder de helft van de tijd uit te keren), daarna een beltegoed en voor je het weet komt de vraag: “Mag ik kleedgeld?”. Jemig, daar gaan de zeldzame 1-op-1 uitstapjes met mijn kind naar de stad die steevast eindigen bij een restaurant voor hapje en drankje of lekkere lunch..…

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Maar ik ben stoer, ik wil loslaten, dus raadpleeg mijn vriendinnen. Zij hebben oudere kinderen en regelmatig kijk ik af hoe zij e.e.a. aanpakken. Maar ik kom niet ver. Die vriendinnen hebben ook dochters (en ik niet) en dat lijkt toch anders te werken. Hun zonen willen helemaal geen kleedgeld.

Het voorstel om met 50 euro te beginnen (en dat dan een half jaar uit te proberen) is nog niet helemaal geaccepteerd. Want moet hij hiervoor ook schoenen en sportkleding kopen? En de winterjas? Pffffff, ik weet het nog niet helemaal.

Misschien biedt de site van Nibud Jongeren soelaas.

De onderhandelingen hier thuis worden zeker een keer afgerond, maar voorlopig naar een restaurant voor hapje en drankje of lekkere lunch. Joepie!!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com