U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Bijen houden tips en belangrijke informatie

Bijen houden tips en belangrijke informatie

Geschreven door Elenea
Bijen houden tips en belangrijke informatieBijen houden tips en belangrijke informatie. Ook in het najaar vragen we aandacht voor de bijen. Dan starten de eerste tuinliefhebbers met de planning voor het nieuwe zaaiseizoen. De bijen hebben een belangrijke rol in de bestuiving van planten. Sinds 2000 kent Nederland een hoge bijensterfte. Een goede reden om de bij een handje te helpen… (zeker nu ook met de verwachte opkomst van de Aziatische Hoornaar).

Bijen houden tips en belangrijke informatie

De onmisbare rol van de bijen in de natuur

Bijen spelen een zeer belangrijke rol in de natuur. Ze zijn verantwoordelijk voor maar liefst 80% van alle bestuiving! Bestuiving (ook wel: bevruchting) vindt plaats wanneer een bij in een bloem kruipt om nectar te verzamelen. Daarbij komt de bij in aanraking met stuifmeel. Vervolgens vliegt een bij naar een volgende bloem, waar het stuifmeel wordt afgegeven. Zo vindt de bevruchting plaats. Deze bestuiving is zeer belangrijk. Zonder bestuiving krijgt een appelboom bijvoorbeeld geen appels. Met bestuiving bewijzen de bijen planten en mensen dus een grote dienst.

Tuindreef zet zich vanaf haar oprichting in voor blije bijen. Samen met de Bijenteeltvereniging Zwolle geven ze duidelijke informatie en wordt e.e.a. overzichtelijk uitgelegd :
  1. Waarom de bijen belangrijk zijn
  2. De oorzaak van de bijensterfte
  3. Praktische tips op de bijen te helpen
  4. Andere leuke weetjes over bijen
  5. Lees al deze informatie bij uitgebreide informatie voor het houden van bijen

 ip

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com