U bevindt zich hier: Home » cadeautips » T-shirt ontwerpen met deze acht tips

T-shirt ontwerpen met deze acht tips

Geschreven door Elenea

T-shirt ontwerpen met deze acht tipsT-shirt ontwerpen met deze acht tips. Op ons blog vind je veel ideeën om lekker creatief bezig te zijn. Sommige mensen lopen er alleen elke keer weer tegenaan dat het eindresultaat van hun project anders is geworden dan verwacht. En dan helaas niet in de positieve zin van het woord. Zij zijn goed in het bedenken van een concept of iets ontwerpen, maar minder in het daadwerkelijk aan de slag gaan.

T-shirt ontwerpen met deze acht tips

Een voorbeeld hiervan is het ontwerpen van je eigen kleding. Ben jij ook zo iemand die op papier een superleuk T-shirt kan ontwerpen, maar ben je niet zo heel handig met bijvoorbeeld het opstrijken of -naaien van applicaties? Gelukkig kun je ook online een T-shirt ontwerpen met een eigen bedrukking. Een professionele kledingdrukkerij gaat dan vervolgens met het daadwerkelijke bedrukken voor je aan de slag. Voor het mooiste eindresultaat vind je hieronder acht tips voor het ontwerpen van een T-shirt (of natuurlijk andere kleding zoals een polo of trui).

 

Algemene tips voor het bedrukken van kleding:

  • Voldoende contrast tussen kleur van de kleding en de bedrukking is erg belangrijk; en
  • Maak de bedrukking niet te klein.

Tips bij het bedrukken van een T-shirt met tekst

  • Let er bij tekst op dat lettertypen met veel haakjes of krullen moeilijk(er) leesbaar zijn;
  • Rek tekst horizontaal of verticaal niet teveel uit; en
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de letters bij tekst;

Tips bij het bedrukken van een T-shirt met een afbeelding

  • Check bij het plaatsen van een logo wel eerst even of er copyright op rust, anders breek je mogelijk inbreuk op het beeldrecht;
  • Let op dat bij het groter afdrukken van een afbeelding je ook een bestand met meer pixels moet hebben om te voorkomen dat het plaatje vaal of korrelig wordt; en
  • Bewerk de afbeelding eerst met een grafisch programma als Photoshop. Een filter die de afbeelding omzet in sepia of zwart-wit laat deze uiteindelijk nog meer iovallen.Het fijne aan online kleding ontwerpen is dat het weinig tijd en inspanning kost. De eenvoudigste manier om nieuwe kleding te kopen, zonder dat het nodig is naar een kledingwinkel te rijden en vervolgens in een overvolle winkel te moeten kijken of er nog iets leuks in de rekken hangt. En dan heb je ook nog echt unieke kleding met je eigen bedrukking! Daarnaast is online kleding shoppen niet plaatsgebonden. Wil jij bijvoorbeeld een T-shirt bedrukken in de omgeving Rotterdam of vanuit plaatsen in het noorden, zuiden of oosten van Nederland? Doe het lekker ontspannen vanuit je luie stoel thuis, de bedrukte kleding wordt daarna gewoon bij je thuisbezorgd.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com