U bevindt zich hier: Home » hobby » Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

Geschreven door Elenea

Gratis kleine kruissteek borduurpatronenGratis kleine kruissteek borduurpatronen. Met deze gratis kruissteek borduurpatronen kan je direct aan de slag. Heb je nog borduurgaren in huis? Anders kan je het DMC splijtgaren, borduurgaren, borduurzijde en stramien (borduurstof) bestellen bij de Hobbydoos. Ze verkopen onbedrukte borduurstoffen. Voor kruissteken borduren is het makkelijk wanneer de “vakjes” om te borduren duidelijk zichtbaar zijn, want dan is het uittellen een makkie. Ook op borduurlinnen, geweven stof, kan je borduren. Dan kies je hoeveel draden je per kruissteek gebruikt. Een  kruisje gaat over twee draden in de breedte en twee draden in de lengte. Bij petitpoint (half kruissteekje) kan je 1 draadje gebruiken. Bij dikker wol of garen kies je natuurlijk voor meer draden in de borduurstof.

Kies niet voor katoen want bij het wassen krimpt de stof en katoen verkleurd.

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

De gratis kleine kruissteek patronen, maak je keuze

De kruissteek bestaat uit 2 halve kruissteken die in tegenovergestelde richting over elkaar heen liggen. Het mooiste resultaat wordt bereikt als alle bovenste diagonalen van de kruissteken in dezelfde richting liggen. Een mooi en regelmatig kruissteek borduurwerk krijg je door eerst de onderste helften van een rij kruissteken te borduren en daarna de bovenste helft. De onderste helft loopt van rechtsonder naar linksboven (of andersom) en de bovenste van linksonder naar rechtsboven (of andersom). De plaatjes laten een voorbeeld zien van hoe een rij kruissteken van rechts naar links gemaakt kan worden, maar de rijen kunnen ook van links naar rechts, diagonaal, van onder naar boven of andersom gemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

lyda mei 12, 2010 - 2:31 pm

Is er ook een borduurpatroontje van Nijntje, niet zo groot omdat ik het op een lakentje wil borduren
Groet

Lyda

Reageer
Marloes juli 16, 2010 - 1:48 pm

Ik zoek gratis borduurpatronen van strandtafereeltjes, visjes, bootjes etc, voor op een geboortemerklap.

Reageer
Alie januari 29, 2012 - 7:01 pm

ik zoek ook een borduurpatroon van nijntje voor op een omslagdoek, mag niet groter zijn dan 8 a 9 cm
groetjes Alie

Reageer
Helga februari 9, 2012 - 3:42 pm

Hallo Ik ben op zoek naar een gratis borduurpatroon van een west highland with terier mag niet groter zijn dan 8 a 9 cm

Reageer
Elenea februari 9, 2012 - 4:50 pm

@Helga. O.a. gratis (en niet gratis) patronen om te borduren in kruissteek van een Westie (West Highland White Terrier), vind je bij borduurpatroon-westie-west-highland-white-terrier

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com