Gerelateerde artikelen

  • Vlinders haken met gratis haakpatronen Vlinders haken met gratis haakpatronen
  • Letterbak nieuwe look geven is recyclen Letterbak nieuwe look geven is recyclen
  • Picknickmand nieuwe voering geven doe je zo Picknickmand nieuwe voering geven doe je zo
  • Bouwplaat papieren dieren uit het bos en meer Bouwplaat papieren dieren uit het bos en meer
  • Viltstiften schort en oprolbaar krijtjes etui maken Viltstiften schort en oprolbaar krijtjes etui maken
  • Patchwork kussen maken van labels uit kleding Patchwork kussen maken van labels uit kleding
hobby

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

Gratis kleine kruissteek borduurpatronenGratis kleine kruissteek borduurpatronen. Met deze gratis kruissteek borduurpatronen kan je direct aan de slag. Heb je nog borduurgaren in huis? Anders kan je het DMC splijtgaren, borduurgaren, borduurzijde en stramien (borduurstof) bestellen bij de Hobbydoos. Ze verkopen onbedrukte borduurstoffen. Voor kruissteken borduren is het makkelijk wanneer de “vakjes” om te borduren duidelijk zichtbaar zijn, want dan is het uittellen een makkie. Ook op borduurlinnen, geweven stof, kan je borduren. Dan kies je hoeveel draden je per kruissteek gebruikt. Een  kruisje gaat over twee draden in de breedte en twee draden in de lengte. Bij petitpoint (half kruissteekje) kan je 1 draadje gebruiken. Bij dikker wol of garen kies je natuurlijk voor meer draden in de borduurstof.

Kies niet voor katoen want bij het wassen krimpt de stof en katoen verkleurd.

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

De gratis kleine kruissteek patronen, maak je keuze

De kruissteek bestaat uit 2 halve kruissteken die in tegenovergestelde richting over elkaar heen liggen. Het mooiste resultaat wordt bereikt als alle bovenste diagonalen van de kruissteken in dezelfde richting liggen. Een mooi en regelmatig kruissteek borduurwerk krijg je door eerst de onderste helften van een rij kruissteken te borduren en daarna de bovenste helft. De onderste helft loopt van rechtsonder naar linksboven (of andersom) en de bovenste van linksonder naar rechtsboven (of andersom). De plaatjes laten een voorbeeld zien van hoe een rij kruissteken van rechts naar links gemaakt kan worden, maar de rijen kunnen ook van links naar rechts, diagonaal, van onder naar boven of andersom gemaakt worden.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?