Gerelateerde artikelen

  • Gluurpop maken en wat is een gluurpop Gluurpop maken en wat is een gluurpop
  • Polscorsage maken voor de bruid doe je zo Polscorsage maken voor de bruid doe je zo
  • Buitendouche in de tuin zelf maken Buitendouche in de tuin zelf maken
  • Op klein balkon of terras een zitplek maken Op klein balkon of terras een zitplek maken
  • Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden
  • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
hobby

Bermboeket op tafel met wilde bloemen

Bermboeket op de tuintafel vanaf voorjaarBermboeket op tafel met wilde bloemen. Tijdens een wandeling, fietstocht of zelfs tijdens een autoritje pluk je het hele jaar door overal waar gras groeit in de bermen de mooiste bloemen voor een bermboeket.

Bermboeket op de tuintafel vanaf voorjaar

Rode klaprozen, witte margrieten, lila distels, gele boterbloemen, blauwe korenbloemen, gipskruid en nog veel meer. Zet ze thuis is stevige tuinvaas of (zinken) emmer, dan heb je er het langst plezier van. Schud de bloemen even voorzichtig voordat ze je in de vaas zet, dan kunnen de kleine insecten eruit vallen (vliegen).

Heb je geen verstand van wilde bloemen …
maar wil je wel weten hoe een bloem heet?
Dat kan op deze website!
Je kiest de kleur of de bloeimaand van de bloem en zoekt tussen de getoonde foto’s.

Tuurlijk, prachtig zo’n boeket, maar hou er wel rekening mee waarom die bloemen daar bloeien. Ze zijn o.a. gezaaid met het oog op vlinders, bijen en andere insecten. Ook kunnen de bloemen zich niet meer uitzaaien als iedereen ze maar plukt. Dus beperk je pluk activiteiten. Beter is het, om een zakje weidebloemenzaad te kopen en dat zelf uit te zaaien in je tuin of in potten.

Dan laten we met zij allen wild wat wild is!!