U bevindt zich hier: Home » hobby » Knutselen met kinderen tips en ideeen

Knutselen met kinderen tips en ideeen

Geschreven door Elenea

knutselenKnutselen met kinderen tips en ideeen. Kinderen vinden knutselen met opa of oma, papa of mama altijd erg fijn. Het moet nooit te lang duren en het is de bedoeling dat de volwassene de kinderen zoveel mogelijk aan het werk laten en zelf ook creatief meedoen.

Knutselen met kinderen tips en ideeen

  • Leg een plastic tafelkleed op de tafel, dat is gezelliger dan oude kranten
  • Kies voor acrylverf, want deze verf is met iets water te mengen, geeft een mooi resultaat en is snel droog.
    TIP : Sneller drogen, gebruik de haarföhn !!!
  • Voor kinderen rond de vier jaar gebruik je brede flinke kwasten en voor oudere kinderen de wat fijnere kwasten van varkenshaar, want die koop je voor een redelijke prijs
  • Uiteraard hebben de kinderen een plastic kliederschort nodig die je voordelig bij Ikea kunt kopen

Wat vinden kinderen leuk om te maken :

Een schilderij maken
Op een wit stevig vel tekenpaper tekent het kind met wasco een tekening. Omdat wasco waterverf afstoot, laat je het kind met een grove kwast over de zelfgemaakte tekening schilderen. Goed laten drogen en het resultaat mag er zijn. Leuk om in te lijsten met een voordelige lijst van Xenos of Ikea

Postpapier maken
Koop bij Ikea of Xenos een houten of stevig kartonnen doos in de juiste maat voor het postpapier. Laat het kind de doos beschilderen. Eerst de binnenkant in 1 kleur, goed laten drogen, dan de buitenkant in 1 kleur, goed laten drogen en dan b.v. laten stempelen met de achterkant van een potlood met verf eraan.
Laat de kinderen op het postpapier en op de envelop ook een figuurtje stempelen.
TIP : Je kan ook bloemetjes drogen (enkele weken in een dik boek) en die op het postpapier plakken. Niet op de envelop, want dat is te kwetsbaar.

Bewaardoosjes versieren
Je koopt bij Xenos kleine houten (hartvorm, rond e.a.) of stevig kartonnen doosjes en laat het kind de doos beschilderen, van binnen en van buiten. Goed laten drogen.
Xenos verkoopt ook kleurrijke houten kralen in allerlei vormen en die kunnen  de kinderen op de bewaardoos plakken.

T-shirt, lampenkapje, stropdas e.a. beschilderen
Je koopt op de markt, bij Ikea, Hema of Xenos een wit T-hirt(s) in de maat van het kind, een wit lampenkapje of een witte stropdas. Laat de kinderen eerst op een stuk papier iets tekenen als voorbeeld, eenmaal goedgekeurd door iedereen, dan tekent het kind met textielstiften de tekening ook op het T-shirt, of lampenkapje of stropdas.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Esterina februari 11, 2018 - 4:56 pm

Ook leuk om weer eens een ouderwetse kijkdoos te maken. Plaatjes uit tijdschriften knippen en in een schoenendoos. Prachtig. Of gezellig met Pasen eieren beschilderen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com