U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoes kussen maken met stap voor stap uitleg

Hoes kussen maken met stap voor stap uitleg

Geschreven door Elenea

Hoes kussen maken met stap voor stap uitleg. Simpel en gemakkelijk om op onderstaande wijze een nieuwe hoes voor je kussen te maken. Ik had nog een nieuw hoofdkussen liggen en maakte daar binnen een half uur een mooie hoes voor.

Hoes kussen maken met stap voor stap uitleg

Ik kocht een gordijncoupon voor € 5,00, knipte een lange reep t.w.
2 1/2 keer de lengte van het kussen en 1x de breedte van het kussen. DENK AAN DE NADEN !!!!, meet hiervoor 1.5 cm rondom extra. Ik heb alle naden even afgewerkt met de naaimachine. Sla 1 korte zijde om en naai er een zoom van 3-4 cm in. Stik door.  Vouw de stof met de goede kant op elkaar, zodat het kussen er in past, de doorgestikte naad NIET op de helft van de achterzijde van het kussen komt.
LET OP dat als je straks het kussen keert de netjes afgewerkt korte zijde op de goede kant van de kussenhoes komt. Stik de naden rondom door en keer je kussenhoes.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

elisa.timmermans@home.nl mei 10, 2010 - 9:04 am

Ben op zoek naar een antwoord op het volgende:
Waarop moet je letten bij het aan elkaar naaien van een hoes voor een kussen dat een langwerpige vorm heeft met een dikte van 4 cm hoog. Hoe naai je een goede pasvorm aan elkaar met een inslag als bij kussenhoes om het kussen er in te kunnen stoppen??

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com