U bevindt zich hier: Home » hobby » Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend

Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend

Geschreven door Elenea

Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trendHuisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend. Een huisaltaar is een plek in huis die je inricht met dierbare herinneringen en/of voorwerpen met een spirituele betekenis. Het kunnen zijn een foto, een kindertekening, eerste schoentjes, een gedichtje, een boeddha, gewoon alles wat je lief is. Je kan er ook een speciale gedenktafel of kastje voor aanschaffen.

Herinneringen zichtbaar maken lijkt misschien contraproductief, maar het is een essentieel onderdeel van het verwerken van emoties. Het onderdrukken van een herinnering zorgt ervoor dat het verleden je nog lang zal blijven achtervolgen. Het is beter om de gevoelens toe te laten en via b.v. een herinneringstafel een plek in je leven te geven. Hierdoor kan je je beter gaan voelen dan wanneer je herinneringen negeert

Daarbij is een herinnering een nieuwe naam geven een mogelijkheid om je hersenen te helpen een ervaring sneller te verwerken. Een herinnering niet “slecht”, maar “voorbij” noemen is zo’n voorbeeld. Zolang jij een herinnering als slecht ziet, zullen ook je gevoelens hierbij slecht zijn. Het is normaal om na een ingrijpende ervaring je een tijdje niet goed te voelen, maar probeer gaandeweg je leven weer op te pakken. Tijdens dit proces pas je de herinneringstafel steeds aan. Dit helpt je bij het weer oppakken van het leven.

Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend

Kies een passende plaats in je huis waar je jouw herinneringstafel of herinneringshoekje wil maken. Maak een keuze uit alle dierbare voorwerpen, foto’s en herinneringen. Uiteraard zijn sfeerlichtjes en kaarsen een mooie aanvulling. Het aansteken en uitblazen van de kaarsen helpt je bij de herinnering een plekje in je leven te geven.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com