Gerelateerde artikelen

  • Krans maken van tuin en bos materialen Krans maken van tuin en bos materialen
  • Camelia bloeit als eerste in vroege voorjaar Camelia bloeit als eerste in vroege voorjaar
  • Hanging basket zelf maken met rieten mand Hanging basket zelf maken met rieten mand
  • Kweekkasje van eierdoos Kweekkasje van eierdoos
  • Oost Indische kers geeft inspiratie Oost Indische kers geeft inspiratie
  • Op klein balkon of terras een zitplek maken Op klein balkon of terras een zitplek maken
hobby

Verzorging olijfboom op stam op terras

Verzorging olijfboom op stam op terrasVerzorging olijfboom op stam op terras. Ook ik heb een olijfboompje (inmiddels boom) op stam. Dit is wel geen echte olijfboom, maar geeft mijn terras toch een mediterraan sfeertje. Als hij in de winter veel blad heeft verloren, dan snoei ik mijn olijfboom voor 21 juni, zodat hij in de zomermaanden weer goed kan uitlopen.

Verzorging olijfboom op stam

Overwinteren doet de olijfboom bij mij in een hoekje van het terras, redelijk droog en redelijk beschut. Ik bescherm de pot en de wortels met noppenfolie. Zorg wel dat het water er in kan en weer weg kan lopen, anders bevriezen de wortels alsnog.
Aan het eind van de zomer verplaats ik de olijfboom in een grotere pot, als dat nodig is.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?