Gerelateerde artikelen

  • Creativiteit ontwikkelen en stimuleren Creativiteit ontwikkelen en stimuleren
  • Laser graveren en snijden in veel materialen Laser graveren en snijden in veel materialen
  • Jaarwisseling vieren met traditie Jaarwisseling vieren met traditie
  • Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier
  • Bloemen en bladeren drogen doe je met deze tips Bloemen en bladeren drogen doe je met deze tips
  • Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint
hobby

Insecten prepareren is ook een hobby

Insecten prepareren is ook een hobbyInsecten prepareren is ook een hobby. Voor mij is dit geen uitdaging. Maarvoor sommige mensen is het een hele bijzondere hobby. Bij het prepareren van insecten dien je er rekening mee te houden dat veel insecten beschermde dieren zijn. Ga er dus geen vangen, maar gebruik dood gevonden insecten of die gevangen mogen worden. Bijvoorbeeld: wandelende takken, huisvliegen enz.

Insecten prepareren is ook een hobby

Insecten zijn niet moeilijk om te prepareren.

Werkwijze:
Neem een dunne speld en prik die door het lichaampje. Verspreid de poten in een natuurlijke stand en laat het beestje drogen in die stand. Spinnen hebben het probleem dat hun achter lijf in droogt. Dit is te voorkomen door het achter lichaampje open te snijden en er een watje in te stoppen.

Heeft de natuur je interesse en wil je meer weten over insecten verzamelen, prepareren en determineren, dan is de
cursus insecten prepareren echt iets voor jou.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?