U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Insecten prepareren is ook een hobby

Insecten prepareren is ook een hobby

Geschreven door Elenea

Insecten prepareren is ook een hobbyInsecten prepareren is ook een hobby. Voor mij is dit geen uitdaging. Maarvoor sommige mensen is het een hele bijzondere hobby. Bij het prepareren van insecten dien je er rekening mee te houden dat veel insecten beschermde dieren zijn. Ga er dus geen vangen, maar gebruik dood gevonden insecten of die gevangen mogen worden. Bijvoorbeeld: wandelende takken, huisvliegen enz.

Insecten prepareren is ook een hobby

Insecten zijn niet moeilijk om te prepareren.

Werkwijze:
Neem een dunne speld en prik die door het lichaampje. Verspreid de poten in een natuurlijke stand en laat het beestje drogen in die stand. Spinnen hebben het probleem dat hun achter lijf in droogt. Dit is te voorkomen door het achter lichaampje open te snijden en er een watje in te stoppen.

Heeft de natuur je interesse en wil je meer weten over insecten verzamelen, prepareren en determineren, dan is de
cursus insecten prepareren echt iets voor jou.

Reactie op dit artikel:
“Leuk blog. Ik herken de video, die heb ik namelijk gemaakt. Is helemaal niet erg. Maar aangezien je een cursus sponsort… mag je ook naar het museum verwijzen waar de video is opgenomen. http://Www.axelsnaturesbest.nl , is volledig non profit en gratis te bezoeken”. 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Dennis augustus 20, 2005 - 8:06 pm

Hallo,ik heb van iemand een dode vogelspin gekregen,ik wil deze in zijn natuurlijke houding prepareren,met welk middel kan ik dat doen?

Reageer
Elenea augustus 21, 2005 - 12:02 am

Dennis. Als je hier klikt kun je je vraag stellen aan ‘De Vogelkelder’ in Den Haag, een natuur en ontdekcentrum. Ik heb daar ook een artikeltje over geschreven en dat kan je hier lezen. Succes met het opzetten van je vogelspin.

Reageer
tine mei 27, 2006 - 3:45 pm

Hallo, ik heb een aantal zeer interessante insecten opgezet, maar zoek nog een manier om ze te bewaren. Heeft er iemand tips om zelf een insectenkast te maken die luchtdicht is tegen de museumkever e.d., of weet er iemand waar men zulke spullen verkoopt?
Alvast bedankt!

Reageer
Elenea mei 27, 2006 - 4:52 pm

@Tine. Met jouw vragen kan je terecht bij de site van De Vogelkelder en klik in de site op contact.

Reageer
Sven april 30, 2020 - 2:16 pm

Hey

Leuke blog. Ik herken de video, die heb ik namelijk gemaakt. Is helemaal niet erg. Maar als aangezien je een cursus sponsord… mag je ook naar het museum verwijzen waar de video is opgenomen. http://Www.axelsnaturesbest.nl , is volledig non profit en gratis te bezoeken. Het is geen haat bericht. Absoluut niet. Meer een verzoek 🙂

Reageer
ellenhobby april 30, 2020 - 6:12 pm

@Sven. Ik heb je aandachtspunt verwerkt in het artikel “Insecten prepareren is ook een hobby”. Dank en hgr van Elenea.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?