Gerelateerde artikelen

  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Tips voor een lange autorit tijdens zomervakantie Tips voor een lange autorit tijdens zomervakantie
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Hanglamp maken van gebruikte wijnglazen Hanglamp maken van gebruikte wijnglazen
  • Wijnetiket ontwerpen en goede wijn bestellen Wijnetiket ontwerpen en goede wijn bestellen
hobby

Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel

Recept tartiflette voor lekkere ovenschotelRecept tartiflette voor lekkere ovenschotel. Een overheerlijke ovenschotel. Het recept is voor 2 personen. Een tartiflette is een gerecht uit de Franse Haute-Savoie. Het is een maaltijd op basis van aardappelen, kaas, spek en witte wijn. Kies middelgrote, vastkokende aardappelen die je in heel fijne plakjes snijdt zoals voor een gratin.

Tartiflette recept om te eten als een Française op wintersport. Om als een echte Française uit de bergen te koken, is dit tartiflette hét recept. Het komt uit de Franse Alpen en je kunt het heel goed zelf maken! Trommel je vriendinnen op voor vin chaud met tartiflette. Bon appétit!

Ik vind het zelfs lekker in de zomer met een heer glas koele witte wijn…….

Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel

De benodigdheden zijn:

  • 1/2 kg aardappelen
  • 75 gr magere spekblokjes
  • 1 Reblochon kaas  van ± 250 gr
  • 50 cl slankroom
  • 100 cl witte wijn
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • half bosje peterselie

Snij de ui klein. Schil de aardappelen en 15 minuten koken. Laat ze afkoelen en snij in schijven. Pel de knoflook. Snij de korsten van de Reblochon kaas en snij de kaas in dikke plakken. Was de peterselie en snij deze klein.

Bak de spekjes en de ui 5 minuten in een scheutje olijfolie. Voeg de witte wijn toe, zet het vuur lager en tot de helft inkoken.
Leg de schijven aardappel hierin en voeg peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschotel in en wrijf in met de knoflook. Giet de inhoud van de pan in de ovenschotel en leg hierop een laag kaas en overgiet dit met de slankroom.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven 180° totdat de kaas gesmolten is.
Strooi de peterselie er over.

TIP:  voeg toe tomaat, courgette en/of aubergine en dan met geitenkaas.

 

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?