U bevindt zich hier: Home » hobby » Wecken van groenten en fruit tips en hints

Wecken van groenten en fruit tips en hints

Geschreven door Elenea

Wecken van groenten en fruit tips en hintsWecken van groenten en fruit doe je in goed afsluitbare glazen potten, die goed tegen hitte kunnen, omdat je ze moet steriliseren: de glazen potten tien minuten lang koken in een pan met ruim kokend water.

Wecken van groenten en fruit tips en hints

Laten uitlekken op een schone theedoek.
Het inmaken doe je met suiker, zout, zuur of alcohol.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

debbie november 1, 2009 - 2:43 pm

hallo,

Hoe moet wecken dan precies?? ik zie op internet van alles over weckketels en dingen, maar als je de potten hebt uitgekookt kan je dan de (bv appelmoes) er warm indoen en de deksel sluiten?? of moeten er nog hele andere stappen aan vooraf gaan???

Reageer
Elenea november 1, 2009 - 3:37 pm

@debbiemazereeuw. Bij het wecken en maken van jam is het belangrijk erop te letten dat pannen, potten, rubberen ringen, deksels en (pol)lepels goed schoon zijn.
Klik op recept fruit wecken: http://receptenboekje.wordpress.com/2007/11/30/wecken/
Klik voor fruit inmaken op : http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_show.asp?ArtID=2653&Art_Type=6&descr=Wecken/Inmaken%20van%20g
Nog meer informatie over fruit inwecken bij : http://www.weckonline.com/shop/pages.php?pageid=2

Reageer
Inke november 11, 2009 - 11:08 pm

Voor de grootste sortering zuurkoolpotten inmaakpotten en weckketels kijk op http://www.keukenkeramiek.nl

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com