Wecken van groenten en fruit doe je in goed afsluitbare glazen potten, die goed tegen hitte kunnen, omdat je ze moet steriliseren: de glazen potten tien minuten lang koken in een pan met ruim kokend water.
Wecken van groenten en fruit tips en hints
Laten uitlekken op een schone theedoek.
Het inmaken doe je met suiker, zout, zuur of alcohol.
- Lees hier het inmaakproces
- Stap voor stap uitleg inmaken
- Voor tips en recepten, klik je op inmaken en conserveren
- Zomerfruit in weckpot of rumpot
3 reacties
hallo,
Hoe moet wecken dan precies?? ik zie op internet van alles over weckketels en dingen, maar als je de potten hebt uitgekookt kan je dan de (bv appelmoes) er warm indoen en de deksel sluiten?? of moeten er nog hele andere stappen aan vooraf gaan???
@debbiemazereeuw. Bij het wecken en maken van jam is het belangrijk erop te letten dat pannen, potten, rubberen ringen, deksels en (pol)lepels goed schoon zijn.
Klik op recept fruit wecken: http://receptenboekje.wordpress.com/2007/11/30/wecken/
Klik voor fruit inmaken op : http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_show.asp?ArtID=2653&Art_Type=6&descr=Wecken/Inmaken%20van%20g
Nog meer informatie over fruit inwecken bij : http://www.weckonline.com/shop/pages.php?pageid=2
Voor de grootste sortering zuurkoolpotten inmaakpotten en weckketels kijk op http://www.keukenkeramiek.nl