Recept zomerse cocktail als dessert en als drink. Jamie Oliver vermeldt in zijn magazine een geweldig recept van een overheerlijk fris en fruitig toetje: Pimm’s jelly.
Overheerlijk op een warme zomerdag, b.v. als afsluiting van een barbecue.
Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
- 1 zakje gelatinepoeder
- 150 ml Pimm’s (een drank op basis van dry gin, likeur, vruchtensap en kruiden)
- 450 ml limonade (scheutje siroop en water !!!!)
- 2-3 takjes mint
- 1/2 ongeschilde appel in fijne stukjes gesneden
- 1/2 geschilde sinaasappel in kleine stukjes gesneden
- 2-4 aardbeien in kleine stukjes gesneden
- 1/4 komkommer, in kleine blokjes
- Strooi de gelatinepoeder in 3 eetlepels water en roer. Breng de Pimm’s, limonade en muntsteeltjes in een pan tegen de kook aan. Verwijder de munt, voeg het gelatinemengsel toe en roer tot het is opgelost.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Verdeel driekwart van het fruit, de komkommer en de munt over 4 koude glazen en voeg 2/3 van het Pimm’s mengsel toe. Zet maximaal 30 minuten in de koelkast en hou de rest op kamertemperatuur.
- Als de gelei iets is opgestijfd, voeg je de rest van het fruit en de munt toe en giet je de rest van het Pimm’s mengsel erover.
- Laat de Jellypudding 2 uur opstijven in de koelkast.
TIP: Een Pimm’s drink cocktail maak je als volgt :
- Doe de ijsklontjes in een glas
- Doe er de Pimm’s likeur in en stukjes fruit, mint en komkommer
- Vul het glas op met spa citroen
- Roer de inhoud van het glas een keer om en garneer het met een schijfje limoen (citroen)……
Gelezen in het Jamie magazine.
Het tijdschrift verschijnt 12x per jaar.