Gerelateerde artikelen

  • Recept bramenjam voor twee potten Recept bramenjam voor twee potten
  • Warme rode wijn met kruiden recept Warme rode wijn met kruiden recept
  • Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis
  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Hanglamp maken van gebruikte wijnglazen Hanglamp maken van gebruikte wijnglazen
hobby

Recept zomerse cocktail als dessert en als drink

Recept zomerse cocktail als dessert en als drinkRecept zomerse cocktail als dessert en als drink. Jamie Oliver vermeldt in zijn magazine een geweldig recept van een overheerlijk fris en fruitig toetje: Pimm’s jelly.
Overheerlijk op een warme zomerdag, b.v. als afsluiting van een barbecue.

Recept zomerse cocktail als dessert en als drink

  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 150 ml Pimm’s (een drank op basis van dry gin, likeur, vruchtensap en kruiden)
  • 450 ml limonade (scheutje siroop en water !!!!)
  • 2-3 takjes mint
  • 1/2 ongeschilde appel in fijne stukjes gesneden
  • 1/2 geschilde sinaasappel in kleine stukjes gesneden
  • 2-4 aardbeien in kleine stukjes gesneden
  • 1/4 komkommer, in kleine blokjes
  1. Strooi de gelatinepoeder in 3 eetlepels water en roer. Breng de Pimm’s, limonade en muntsteeltjes in een pan tegen de kook aan. Verwijder de munt, voeg het gelatinemengsel toe en roer tot het is opgelost.
  2. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Verdeel driekwart van het fruit, de komkommer en de munt over 4 koude glazen en voeg 2/3 van het Pimm’s mengsel toe. Zet maximaal 30 minuten in de koelkast en hou de rest op kamertemperatuur.
  4. Als de gelei iets is opgestijfd, voeg je de rest van het fruit en de munt toe en giet je de rest van het Pimm’s mengsel erover.
  5. Laat de Jellypudding 2 uur opstijven in de koelkast.

TIP: Een Pimm’s drink cocktail maak je als volgt :

  1. Doe de ijsklontjes in een glas
  2. Doe er de Pimm’s likeur in en stukjes fruit, mint en komkommer
  3. Vul het glas op met spa citroen
  4. Roer de inhoud van het glas een keer om en garneer het met een schijfje limoen (citroen)……

Gelezen in het Jamie magazine.
Het tijdschrift verschijnt 12x per jaar.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?