U bevindt zich hier: Home » hobby » Plannen maken en levensstijl verbeteren

Plannen maken en levensstijl verbeteren

Geschreven door Elenea

Plannen maken en levensstijl verbeteren. Voor hobbyisten met een baan en met kinderen schiet de tijd voor de hobby er wel eens bij in. Maar gebeurt dit te vaak, dan heb ik hier de tien geboden voor het beter plannen en dingen uitbesteden:

Plannen maken en levensstijl verbeteren

  1. Zaken waar je tegenop ziet en alsmaar uitstelt, meteen aanpakken. Dan voorkom je dat er weerstand komt. En weerstand kost energie.
  2. Geen afleidingsmanoeuvres meer om zaken als maar uit te stellen.
  3. Doe vaste zaken die altijd weer terugkeren zoals koken, strijken etc. en routinewerkzaamheden, zoals de was, boodschappen etc. zo veel mogelijk op dezelfde momenten. Dus vaste taken op vaste momenten.
  4. Stel jezelf de vraag of je deze zaken eigenlijk wel zelf moet doen of kan je het samendoen met de huisgenoten of partner of uitbesteden. Probeer geen perfectionist te zijn, want het uitbesteden van huishoudelijke taken levert de meeste tijdwinst op.
  5. Werk je met een agenda, blok dan in de agenda tijd voor jezelf af. Momenten zonder afspraken met de buitenwereld. Daarmee zorg je dat je energie in balans is.
  6. Bekijk wat de gevolgen zijn als je bepaalde zaken niet doet en wat de gevolgen daarvan zijn. Kan je die accepteren? Als je weet wat je wilt, is keuzes maken makkelijker.
  7. Maak gebruik van een notitieboekje dat in je tas past en noteer alle klusjes die je te binnen schieten. Sta hier op een dag maximaal tweemaal bij stil. Er spookt dan niets meer door je hoofd. Als je het opgeschreven hebt is het als het ware even afgehandeld. Je hoeft er pas weer aan te denken als de tijd echt daar is.
  8. Kies ook eens voor makkelijk, bijvoorbeeld een hulp in de huishouding, een oppas op een vaste avond, een bezorgservice etc.
  9. Af en toe NEE zeggen
  10. Door minder te willen, beter te plannen komt er meer lucht in de agenda en door het gebruik van een to-do-lijstje komt er rust in je leven en door dit alles wordt de kwaliteit van leven een stuk beter en komt er ruimte voor jouw hobby.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com