U bevindt zich hier: Home » hobby » Adventskalender met stap voor stap uitleg

Adventskalender met stap voor stap uitleg

Geschreven door ellenhobby

Adventskalender met stap voor stap uitlegAdventskalender met stap voor stap uitleg. In afwachting van de Kerst kan je aan de slag met een stap voor stap uitleg om een adventskalender te maken. Het mooie van de Kerst ervaar je tijdens het advent seizoen wanneer de geur van koekjes en gouden kaarslicht het appartement vullen. Gedurende deze periode zijn de kamers feestelijk versierd. Zelf-gemaakte kerstversieringen creëren een hele speciale en gezellige sfeer.

Adventskalender met stap voor stap uitleg

Zo een advent sfeer voor elkaar krijgen wordt nu nog makkelijker door de vele op kleur samengestelde soorten papier, karton, inkt en decoratieve accesoires van het stempel en knutsel bedrijf Stampin’Up! De vormen en maten van stempels en ponsjes passen ook bij elkaar. Het tijdrovende knippen behoort nu tot het verleden.

Met de producten van Stampin’Up! is het makkelijk een adventskalender te maken. Het stempel set ‘25 & Counting’ en ‘Kraft Gift Boxes’ zijn de basis materialen voor de dozen. Alle dozen zijn daarna versierd met design serie stukken papier, ponsjes, stempels, linten, parels of knoopjes.

Hier volgen twee voorbeelden van adventskalender dozen:

Doos Idee 1:

 1. Stempel het motief 22 van het stempel set ‘25 & Counting’ meerdere malen met Gumball Green inkt op Whisper White (9×9 cm) kleurige karton zodat het helemaal bedekt is met nummers. Plak dit op de deksel van een Kraft Gift Box.
 2. Knip met de Big Shot en de Typeset Alphabet Bigz twee maal het nummer twee uit Gumball Green karton en plak dit met Stampin’Dimensionals boven op de doos.

Doos Idee 2:

 1. Knip een stuk papier op formaat 9 x 15 cm uit het design serie papier ‘Be of Good Cheer’.
 2. Plak dit op een Kraft Gift Box zodat de twee zijkanten en de bovenkant van de doos bedekt worden.
 3. Knip met de Big Shot en de Peekaboo Frames Bigz L een vierkant adventskalender deurtje van 5 bij 5 cm.
 4. Stempel een kerst motiefje of een kerstwens van het uitgebreide assortiment van Stampin’Up! stempels met Cherry Cobbler inkt op Whisper White (5,5 x 5,5 cm) kleurig karton.
 5. Plak de achter kant van de Peekaboo Frame op het stuk versierd Whisper White karton, zodat de afbeelding zichtbaar is als het deurtje wordt opengemaakt.
 6. Knip daarna een Gumball Green stuk Stitched Satin Ribbon van één cm lang, plak beide uiteinden aan elkaar en plak het lint met een Glue Dot aan de deur van de Peekaboo Frame.
 7. Knip met de Big Shot en het Typeset Alphabet Bigz uit silveren Glimmer Paper de nummers twee en vijf, en plak deze boven op het adventskalender deurtje.
 8. Maak met een stuk Cherry Cobbler kleurig Baker’s Twine een strikje door een Vintage Faceted Designer Button.
 9. Plak dit met een Glue Dot  voor de helft op het nummer vijf en voor de helft op het adventskalender deurtje.

TIP: laat je inspireren door deze video’s en gebruik kleine doosjes van verschillende maten. Voordelig en originieel

Stampin ‘Up! Europe breidt uit naar meerdere landen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com