U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Laser graveren en snijden in veel materialen

Laser graveren en snijden in veel materialen

Geschreven door Elenea

Laser graveren en snijden in veel materialen. Met het toepassen van deze techniek  kan je de meest uiteenlopende gravures meken in bijna alle materialen. Lasergraveren heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele graveertechnieken. Bijvoorbeeld hoge kwaliteit en resolutie, snel, flexibel en contactloos. Doordat de laserstraal een zeer kleine diameter heeft, biedt het de mogelijkheid hele fijne lijnen of punten in een materiaal aan te brengen. Hierdoor kunnen ook foto’s en logo’s hoogwaardig gegraveerd worden.

Laser graveren en snijden in veel materialen

Een heel fijn materiaal om met de laser te snijden is plexiglas. Plexiglas is beschikbaar in verschillende diktes en kleuren. Harm geeft een voorbeeld hoe je op basis van een op Internet gevonden tekening een heel leuk hangertje van zwart plexiglas van 3mm dik kunt maken.

Harm Verbeek is gestart met een 1-mans shoppie voor laser graveren en laser snijden. Met de laser kun je heel mooi snijden en graveren in allerlei materiaal: metaal, paper, hout, leer, glas. Hij kan tot 64 x 44 cm plaatmateriaal verwerken en biedt de service aan aan hobbyisten, kunstenaars en ontwerpers.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Carla Munneke maart 14, 2009 - 3:00 pm

leuk te lezen dat nog meer mensen pyrografie leuk vinden
Ben zelf ermee in aanraking gekomen in het revalidatiecentrum. vond het meteen te gek
Misschien kunnen we wat foto’s uiwisselen of wat tips
Groetjes Carla

Reageer
Maurits Breedveld juni 22, 2010 - 9:55 am

Hallo Elenea,

Leuk om te lezen wat je allemaal maakt.
Misschien kunnen de bezoekers van Hobby Blogo op de Trotec site ook nog wat ideeën op doen, klik op
http://www.troteclaser.com/nl-NL/Pages/Lasergraveren.aspx

Beste groet, Maurits Breedveld

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com