U bevindt zich hier: Home » hobby » Capiton knopen maken in kunstleer bekleding

Capiton knopen maken in kunstleer bekleding

Geschreven door Elenea

Capiton knopen maken in kunstleer bekleding

Capiton knopen maken in kunstleer bekleding. Hoe maak ik Capiton knopen in mijn kunstleer bekleding? Wil je dit bij het vernieuwen van een stof waarvan de vulling nog goed is, dan neem je vooraf de maten van de knopen dan wel het hart van de knopen horizontaal en verticaal. Vervolgens teken je dit af op de nieuwe stof en houd rekening met de rek van het kunstleer.

Capiton knopen maken in kunstleer bekleding

Zit er rek in dit materiaal, dan neem je de maten van de bestaande knopen iets kleiner zodat de stof er mooi strak op komt te zitten van knoop naar knoop. Zo kan de plooi hiervan strak worden gevouwen.

Kunstleer bevestigen aan het meubelstuk
Men begint ongeveer in het midden van boven naar beneden werken en dan naar de linker of rechterkant uitwerken wat je het gemakkelijkste vindt. Je steekt het garen van achteren naar de voorkant toe op de plek waar jij de aftekening hebt gezet. Vervolgens maak je de knoop vast aan het garen en trek je deze terug en je maakt die vast aan de achterkant van het meubelstuk. Vervolgens neem je de rest van de knopen en in het werk vouw je de plooi zo van knoop naar knoop dat die mooi strak is op en met de plooi naar de onderkant zodat je niet in de plooi kan kijken van bovenaf.

De laatste afwerking van de capiton knopen
De eind afwerking van de laatste knoop naar daar waar deze vast wordt gezet. Deze wordt dan omgevouwen op het schuim en vastgezet aan de romp. Je kan ook een snee in het schuim maken en dan van de knoop naar de buitenkant toe werken. Dan valt het kunstleer in de plooi, dit is doorgaans mooier en gemakkelijker werken. Nadat u dit alles heeft voltooid werkt u de eind afwerking af met siernagels of agrement band of met een blindnaad profiel. Dan op het laatste controleert je de plooien dat die allemaal in een lijn lopen, dat wil dan zeggen schuin van links naar rechts en andersom.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com