U bevindt zich hier: Home » hobby » Organza tafelkleed vlechten en naaien

Organza tafelkleed vlechten en naaien

Geschreven door Elenea

Organza tafelkleed vlechten en naaienOrganza tafelkleed vlechten en naaien. Het textiel organza is een dunne, los geweven soepele stof. Oorspronkelijk werd de stof van zijde gemaakt. maar moderne vormen bestaan uit synthetische garens zoals polyester of nylon. Organza wordt o.a. voor luxe (bruids)kleding gebruikt.

Organza tafelkleed vlechten en naaien

Het doorzichtig weefsel organza is dus een mooi transparant en glinsterende stof. Het is o.a. ook geschikt voor decoratie, gordijnen en bekleding. Daarom is deze stof op onderstaande wijze goed te bewerken tot een feestelijk en mooi kleurrijk tafelkleed

Voor het tafelkleed knip je repen organza van twee goed bij elkaar harmonierende kleuren, vouw die dubbel en naai ze aan elkaar. Doe een dunne naald in de naaimachine. Je kan ook eerst rijgen met rijggaren en een dunne maasnaald nmet scherpe punt, waardoor de stof niet kan verschuiven. Vlecht ze en naai ze vast zoals op onderstaande werktekening is aangegeven. Bepaal uiteraard van te voren hoe groot je het kleed wil maken.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com