Gerelateerde artikelen

  • Japanse tape om te versieren, scheuren, decoreren Japanse tape om te versieren, scheuren, decoreren
  • Nieuwe look zonder behang en met thema stickers Nieuwe look zonder behang en met thema stickers
  • Kleurplaten Valentijn origineel en vrolijk Kleurplaten Valentijn origineel en vrolijk
  • Brainstormen over kleur en de betekenis Brainstormen over kleur en de betekenis
  • Afrikaanse kunst kan je inspireren bij tekenen Afrikaanse kunst kan je inspireren bij tekenen
  • Jaargetijden kleuren maken het landschap Jaargetijden kleuren maken het landschap
hobby

Organza tafelkleed vlechten en naaien

Organza tafelkleed vlechten en naaienOrganza tafelkleed vlechten en naaien. Het textiel organza is een dunne, los geweven soepele stof. Oorspronkelijk werd de stof van zijde gemaakt. maar moderne vormen bestaan uit synthetische garens zoals polyester of nylon. Organza wordt o.a. voor luxe (bruids)kleding gebruikt.

Organza tafelkleed vlechten en naaien

Het doorzichtig weefsel organza is dus een mooi transparant en glinsterende stof. Het is o.a. ook geschikt voor decoratie, gordijnen en bekleding. Daarom is deze stof op onderstaande wijze goed te bewerken tot een feestelijk en mooi kleurrijk tafelkleed

Voor het tafelkleed knip je repen organza van twee goed bij elkaar harmonierende kleuren, vouw die dubbel en naai ze aan elkaar. Doe een dunne naald in de naaimachine. Je kan ook eerst rijgen met rijggaren en een dunne maasnaald nmet scherpe punt, waardoor de stof niet kan verschuiven. Vlecht ze en naai ze vast zoals op onderstaande werktekening is aangegeven. Bepaal uiteraard van te voren hoe groot je het kleed wil maken.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?