U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Alle kinderen en volwassenen zijn creatief

Alle kinderen en volwassenen zijn creatief

Geschreven door Elenea

Alle kinderen en volwassenen zijn creatiefAlle kinderen en volwassenen zijn creatief. Fantasierijk creëren is altijd goed. Bij creativiteit mag alles en is niets fout. Leer dat je kinderen, geef ze de ruimte, dat draagt bij aan zelfvertrouwen. Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Alle kinderen en volwassenen zijn creatief

Creativiteit is kansen of oplossingen zien voor problemen. Je kan dan iets nieuws vinden, doen of maken. Het is waarnemen, denken en/of doen. Kustenaars kijken op een nieuwe manier naar de wereld om hen en maken iets nieuws. Soms begint dat met een idee. Maar soms begint dat ook gewoon met het materiaal.

Een schilder als Karel Appel begon met een groot doek en heel veel verf en smeet als het ware de verf op het doek. Op basis van wat er vervolgens met de verf op het doek gebeurde ging hij verder. ‘Ik rotzooi maar wat aan.’ zei hij, toen hem gevraagd werd naar zijn manier van schilderen. Maar al rotzooiend creëerde hij wel iets nieuws. En wie nu een van zijn werken uit die tijd bezit, is een rijk mens. Lees verder bij persoonlijke-effectiviteit/creatief-denken/wat-is-creativiteit.

Zonder creativiteit kunnen we in ons leven geen nieuwe dingen bedenken en problemen oplossen. Zorg dat je standaard de juiste materialen in huis hebt om regelmatig je creativiteit toe te passen en ruimte te geven. Materialen die je in huis kunt hebben zijn:

  • goed papier, bijenwaskrijtjes, pastelkrijtjes,
  • zwarte potloden in verschillende hardheid, kleurpotloden,
  • ecoline (gekleurde inkt), plakkaatverf, kwasten in verschillende maten,
  • schildersdoeken, lijm, klei, stiften, liniaal, passer, gum,
  • splitpennen, oude tijdschriften, resten behang en stof

Met onderstaande tips kan je direct creatief aan de slag.

  1. Combineer plakken, scheuren en krassen
  2. Maak fantasievormen
  3. Versier een lege schoenendoos
  4. Maak een fantasiefiguur
  5. Meer creatieve tips

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com