U bevindt zich hier: Home » hobby » Dranken om te flamberen en gerecht smaak geven

Dranken om te flamberen en gerecht smaak geven

Geschreven door Elenea

welke dranken flamberenDranken om te flamberen en gerecht smaak geven. Flamberen ziet er niet alleen bijzonder uit, maar geeft je gerecht ook extra smaak. Dranken om te flamberen zijn: rum, cointreau, cognac, wodka, Grand Marnier, whiskey en kirsch.

Dranken om te flamberen en gerecht smaak geven

Enkele manieren om te flamberen:

Over ijs : De likeur even verwarmen op een diepe lepel, deze aansteken en al brandend over het ijs gieten die op een bord of schaal liggen. De alcohol niet te lang verwarmen anders gaat de smaak eraf en de alcohol vervliegt.

Over vlees of een gerecht in de pan: DOE DE AFZUIGKAP UIT ! Verwarm de drank in een diepe lepel en schenk het over het gerecht in de pan. Hou de pan iets scheef en steek de drank aan. Schenk NOOIT rechtstreeks uit de fles, want dan kan de vlam overslaan in de fles.
Lees meer over flamberen bij Horeca/flamberen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com