U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Saucijzenbroodje recept in de vorm van een schaapje

Saucijzenbroodje recept in de vorm van een schaapje

Geschreven door Elenea

Saucijzenbroodje recept in de vorm van een schaapjeSaucijzenbroodje recept in de vorm van een schaapje. Dit recept is leuk en gezellig om samen met de kinderen te maken en de kinderen vinden ze heeeeeerlijk. Uitermate geschikt om tijdens een kinderpartijtje thuis samen te maken en op te eten.

Saucijzenbroodje recept in de vorm van een schaapje

Voor vier schaap saucijzenbroodjes heb je nodig : een pakje (diepvries) bladerdeeg, 250 a 300 gram magere gehakt, gehaktkruiden, 1 losgeklopt ei, 1 rozijn (krent) en je hebt de knoflookpers (grof) nodig.

  1. Ontdooi vier plakjes bladerdeeg
  2. Snij uit ieder plakje bladerdeeg een schaapje en leg het op bakpapier. Print het voorbeeld door op de afbeelding te klikken
  3. Maak de gehakt aan met een gedeelte van het losgeklopte ei en de gehaktkruiden.
  4. Leg op ieder lijfje een gehaktballetje en druk een beetje in de goede vorm
  5. Druk de restjes bladerdeeg door de grove knoflookpers en verdeel deze “wol” losjes over het gehakt. Druk hier en daar beetje aan en bestrooi als laatste met een beetje bloem
  6. Duw de krent (rozijn) op de plaats van het oogje en besmeer de poten, de staart en de kop met een losgeklopt ei
  7. Bak de schapen saucijzenbroodjes in twintig minuten bruin in het midden van de oven op 175 a 180 graden

TIP : Voor een pittig smaakje kan je in plaats van de gehaktkruiden gebruiken: een eetlepel franse mosterd, twee eetlepels ketjap manis, peper, zout en een snufje paprikapoeder mild gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?