U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Kussenhoes opfleuren met gratis haakpatroon kleedje

Kussenhoes opfleuren met gratis haakpatroon kleedje

Geschreven door Elenea

Kussenhoes opfleuren met gratis haakpatroon kleedjeKussenhoes opfleuren met gratis haakpatroon kleedje. Heb jij op de bank van die saaie kussen hoezen, maar zijn ze nog te goed om weg te doen. Naai er dan gehaakte, vierkant of ronde kleedjes op vast. Je kan de gehaakte kleedjes vinden op een rommelmarkt, in  de kringloopwinkel of misschien heeft oma er nog wel een paar liggen. Je kan ze natuurlijk ook zelf haken.

Kussenhoes opfleuren met gratis haakpatroon kleedje

Met verschillende hier onderstaande gratis haakpatronen, kan je zelf een kleedje filet haken, net zo groot als jij wil dat je kleedje wordt.

Patroon filet haken of kruissteek om bijvoorbeeld een gordijntje te haken met filet haakwerk. Met dichte vierkantjes en open vierkantjes. De werkbeschrijving en enkele gratis patronen van filet haken vind je bij de Hobbydoos

Filethaakwerk is een eenvoudige haaktechniek waarmee je afbeeldingen in je haakwerk maakt. Bij filet haakwerk bestaat het motief uit dicht tegen elkaar gewerkte stokjes en de achtergrond uit stokjes met lossen ertussen. Filet haakwerk wordt meestal met wit garen gewerkt omdat dan het effect het grootst is. Als je het haakwerk op een donkere ondergrond legt, komt het patroon mooi uit. Lees meer.

Je kan ook randjes filet haken, o.a. als afwerking van handdoekjes, kussens of verwerkt worden in een kledingstuk. Het motief wordt overdwars gehaakt en je kunt ze zo lang maken als jezelf maar wilt.

Simpele uitleg filethaken
Op een zwart/wit patroon is een wit (open) vakje : 1 stokje, 2 losse, 1 stokje
Op een zwart/wit patroon is een (dicht) zwart vakje : 4 stokjes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com