U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Hoe plastic sjabloon maken en sjabloneren

Hoe plastic sjabloon maken en sjabloneren

Geschreven door ellenhobby

Hoe plastic sjabloon maken en sjablonerenHoe plastic sjabloon maken en sjabloneren. Door zelf een sjabloon te ontwerpen en te maken, kan je sjabloneren met een persoonlijk resultaat. Maak één of meerdere motieven op een kast, stoel, muur sjabloneren, ja zelfs op de vloer. Het is net alsof je je eigen behang ontwerpt.

Hoe plastic sjabloon maken en sjabloneren

Benodigdheden: tamponeer kwast (kwast met extra korte haren, je kan ze zelf korter knippen), acrylverf, scherp stanleymes (hobbymes), doorschijnend plastic (sheet) en papiertape (schilderstape)

  1. Zoek een simpel motief en neem dat over. Leg een stukje doorzichtig plastic op het motief. Teken het motief met een watervaste viltstift over op het plastic. Arceer de vlakjes die uitgesneden moeten worden.
  2. Motief uitsnijden
    Snij met een scherp stanleymes (hobbymes) de gearceerde vlakjes uit. Draai bij ronde vormen niet het mesje, maar het sjabloon, dan krijg je mooie vloeiende lijnen.
  3. Sjabloneren
    Geef met behulp van papiertape (rechte lijnen) aan waar je de motieven wil aanbrengen. Plak met de tape de sjablonen vast op de juiste plek.
    Doop de tamponeer kwast licht in de acrylverf en veeg de overtollige verf er direct af. Tamponeer met rustige kloppende beweging en hou de kwast loodrecht op de ondergrond.
  4. Laat de verf goed drogen voor je verder gaat……………

TIP 1 : Gebruik i.p.v. een tamponeer kwast een verfroller
TIP 2 :  Gratis motieven voor sjabonen

Gerelateerde artikelen

1 reactie

John schut mei 9, 2018 - 3:51 pm

Waar koop je dat kunststof

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com