U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Zelf t-shirts ontwerpen en bedrukken

Zelf t-shirts ontwerpen en bedrukken

Geschreven door ellenhobby

Zelf t-shirts ontwerpen en bedrukkenZelf t-shirts ontwerpen en bedrukken. Aanvankelijk waren T-shirts een onderkleding-stuk en werden pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw door filmsterren als James Dean en Marlon Brando voor het eerst als bovenkleding gedragen. In de jaren daarna is het t-shirt uitgegroeid tot een volwaardig en zelfstandig kledingstuk. In de loop van de jaren zestig  kwamen er ook t-shirts met print erop, dit kwam met name door rockbands die t-shirts verkochten waarop zij hun logo’s en slogans afdrukten. Sommige van die bands maakten de t-shirts zelf tijdens het toeren over de hele wereld. Sinds deze revolutie op het gebied van t-shirts omarmd ook de modewereld dit kledingstuk en werd het een graag ontworpen kledingstuk.

Zelf t-shirts ontwerpen en bedrukken

T-shirts te bedrukken met jouw eigen ontwerp
Het ontwerpen van t-shirts is echter niet beperkt tot de fashion designers. Het is namelijk nog steeds heel erg gemakkelijk en goedkoop om t-shirts te bedrukken met jouw eigen ontwerp.
Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn:

  • Een t-shirt (het liefst een lichte kleur, zonder opdruk)
  • transfer papier
  • een strijkplank, een strijkijzer en bakpapier
  • Vervolgens print je jouw ontwerp op het transferpapier en strijk je deze op je t-shirt. Hou er het bakpapier onder anders blijft het niet plakken. Op deze manier kan je gemakkelijk je eigen ontwerpen op je t-shirts drukken.

T-shirts laten bedrukken
Als je iets meer budget hebt voor het bedrukken van je t-shirt kan je ook je t-shirts laten drukken bij een drukkerij. Het nadeel daarvan is dat je vaak een minimaal aantal t-shirts moet laten drukken. Voor grotere hoeveelheden is dit dus aan te raden. Een voordeel is echter dat de kwaliteit een stuk hoger ligt dan je eigen gedrukte t-shirts. Dit komt doordat een drukkerij gebruik kan maken van bijvoorbeeld zeefdruk technieken. Hierdoor blijft de kwaliteit van het shirt en de print langer goed.

Is het zelf maken van t-shirts jouw nog te lastig, of heb je geen inspiratie? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Zalando.nl !

Lotte

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com