U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Moederdag knutseltips en hobby tip: koekjes bakken

Moederdag knutseltips en hobby tip: koekjes bakken

Geschreven door ellenhobby

Moederdag knutseltips en hobby tip: koekjes bakken. Op school wordt er uitgebreid bij stilgestaan en ook thuis kan er volop geknutseld worden voor moederdag. Zo krijgt moeder elk jaar weer de mooiste creaties die na verloop van tijd zoek raken. Is het dan niet dubbel feest als je je eigen knutsels ook nog samen met moeder op kunt peuzelen?

Moederdag knutseltips en hobby tip: koekjes bakken

Koekjes bakken is leuk, lekker en gezellig.  Niet ingewikkeld, snel klaar en reuze lekker zijn bijvoorbeeld zandkoekjes, deze maak je zo:

De ingrediënten:

  • 125 gr. boter (liefst roomboter)
  • 250 gr. bloem
  • 75 gr. basterdsuiker (elke kleur kan maar wit wordt het meest gebruikt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Deeg maken
Mix alle ingrediënten bij elkaar en maak daar een egale bal van. Voor het beste resultaat zeef je de bloem en snijd je de boter alvast in kleine stukjes. Zodra het deegmengsel een mooi geheel is zet je het 1 uur lang afgedekt in de koelkast.

Koekjes maken
Maak van het deeg uit de koelkast een grote plak van ongeveer 0,5 centimeter dik, dit is je basis om alle koekjes mee te maken. Snijd met een mesje of saté-stokje de vormen uit zoals je ze wilt en leg deze vervolgens op een bakplaat. Als al het deeg is opgebruikt en de bakplaat vol ligt met letters, hartjes etc. bak je de koekjes in ongeveer 10 minuten op 175 graden goudbruin. Laat de koekjes voldoende afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt.

TIP 1 : Om te zorgen dat het deeg  niet aan de aanrecht vast blijft plakken kun je wat bloem op de aanrecht strooien.

TIP 2 : Naast deze vind je bij deze link meer moederdag tips.

Merel

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com