U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept rode bietensoep, borscht

Recept rode bietensoep, borscht

Geschreven door ellenhobby

Recept rode bietensoep, borschtRecept rode bietensoep, borscht. Snel, makkelijk én lekker !!!  Ik moest eerst even wennen aan de kleur van de soep, maar eenmaal geproefd, dan ben je verloren. Heerlijk in de winter en fris op een zomerse dag.

Recept rode bietensoep, borscht

Benodigdheden
400 gram gekookte rode bieten
1,5 liter kippenbouillon
450 gram aardappelen
zout en peper
scheutje azijn
1 theelepel bruine suiker

Snij de gekookte rode bieten in blokjes.
Snij de aardappelen in blokjes.
Leg in de pan en giet er 1 1/2 liter kippenbouillon op en doe er de azijn en suiker bij.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Met de staafmixer fijnmalen.
Doe in de soepkommen en leg er een toef crème fraîche, romige kaas of een toef Philadelphia naturel op.
Beetje peterselie en smullen maar

Je kan de bietensoep koud (in de winter) en warm (in de zomer) eten.

Rode bieten zelf koken
Koop 4 rode bieten met groen er aan.
Draai het groen er thuis met de hand voorzichtig af. Een stukje van het groen kan aan de biet blijven, zodat de biet onbeschadigd blijft.
Zorg er voor dat de rode niet beschadigd is, anders bloedt deze leeg en ben je de rode kleur van de biet kwijt.
Kook de bieten in ruim zacht kokend water in 1 uur gaar.
Laat afkoelen en stroop het vel er af. Gooi dit weg.

TIP: Je kan er aan toevoegen: 1 winterwortel, 1 klein gesneden ui, 2 strengen selderij en i.p.v. azijn kan je citroendruppels gebruiken.
Voeg je ook 250 ml tomatensap toe dan ook een kippen bouillonblokje toevoegen.

hoe-kerstlichtjes-op-raam-bevestigenKerstlichtjes op het raam bevestigen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com