U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Nooit meer op zoek naar een mooie lamp

Nooit meer op zoek naar een mooie lamp

Geschreven door Constance

Je bent net verhuisd of je gaat je woning een upgrade geven. Na alle rompslomp over vloeren, gordijnen, keukens en badkamers, is je huis eindelijk klaar. Maar het opleuken van je woon- en slaapkamers gaat dan pas echt van start, met leuke accessoires zoals kleden en kussens. En wat eigenlijk vaak een sluitpost is, is verlichting.

Maar wist je dat verlichting veel meer doet dan alleen het praktische aspect, nl. licht geven in het donker. Want natuurlijk is verlichting noodzakelijk maar het geeft je woning ook net die uitstraling die je wilt hebben.

En afhankelijk van je inrichting kan je kiezen uit heel veel verschillende modellen; zo zijn er strakke industriële designlampen, maar ook romantische hanglampen of multifunctionele (dim-bare) spots.

Waar moet je opletten bij een staande lamp?

Een staande lamp komt het beste tot haar recht naar je bank of fauteuil. Op deze manier creëer je net dat extra beetje meer sfeer en je kunt er, in de komende herfst- en wintermaanden, heerlijk een tijdschrift of een boek bij lezen.

Je kunt kiezen uit een klein onopvallend model, maar als je een echte eyecatcher wilt hebben dan zijn er de zgn. XXL modellen. Deze vallen door de hoogte en de grootte van de kap echt op en hiermee fleur je een saaie wand gelijk op. En je kunt een XXL lamp ook boven je eettafel of tv meubel zetten.

Er zijn ook vloerlampen die meerdere functies hebben, meestal hebben deze een dimmer in de schakelaar verwerkt, zodat jezelf de lichtsterkte kunt regelen. Ook zijn er modellen met een flexibele 2e arm, en als je deze lamp aanzet heb je een ideale werklamp.

Gaat het je alleen maar om een sfeerlamp, dan zijn staande schemerlampen met een rieten of een stoffen kap hiervoor het beste geschikt.

Waarvoor kan ik het beste een wandlamp kiezen?

Wandlampen zijn op verschillende manieren te gebruiken, zowel functioneel als decoratief. Een wandlamp met een knik-arm zijn ideaal naast/boven je bed of op je thuis kantoor. Je kunt hiermee heel goed lezen én werken.

Een decoratieve wandlamp wordt meestal gebruikt voor een gezellige én intieme sfeer. En ook kan je hiermee een mooie foto of schilderij goed uitlichten.

Wandlampen met een dimfunctie kunnen op beide manieren gebruikt worden, dus sla je 2 vliegen in een klap. Een een led wandlamp bespaart je energie en is ook vaak met een app of een afstandsbediening te gebruiken.

De eenvoudigste manier om een wandlamp op te hangen, gaat met de ‘snoerversie’. Het voordeel is dat je deze overal kunt ophangen, je boort een gat in muur, plug en schroef erin en je lamp hangt. Het enige waar je op moeten letten is of er een stopcontact in buurt zit en je snoer lang genoeg is.

Bij een snoerloos model ben je afhankelijk van het feit dat een aansluitpunt in je muur moet zijn en dat er ook een schakelaar beschikbaar is.

Wandlampen met een dimfunctie kunnen op beide manieren gebruikt worden, dus sla je 2 vliegen in een klap. Een led wandlamp bespaart je energie en is ook vaak met een app of een afstandsbediening te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com