Recept gegratineerde kipfilet. Super lekker recept en snel klaar. Dit recept van kip gratineren is voor 4 personen en het is gemakkelijk aan te passen van twee naar veel meer personen.
Recept gegratineerde kipfilet
Benodigdheden
4 kipfilet
zout en peper
50gr boter
25gr bloem
1 1/2 dl kippenbouillon
1/4 l slagroom
100 gr geraspte Gruyere kaas
1 el mosterd (pittig)
1 tl dragon (gedroogd)
1 eetlepel paneermeel of 1 verkruimeld beschuit
- Wrijf de kip in met peper en zout
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kipfilets 10 minuten lichtbruin (regelmatig keren)
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en bewaar het bakvet
- Smelt de rest van de boter in een steelpan, haal de pan even van het vuur en roer er de bloem door (LET OP: geen klonten, dus roeren)
- Zet de steelpan weer op een laag vuur en voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Roer er de slagroom door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
- Breng op smaak met, dragon, de helft van de kaas, zout en flink wat peper
- Schep de warme saus over de kipfilets en strooi hierover de rest van kaas en de paneermeel
- Lepel er wat bakvet overheen
- Schuif de schaal onder de grill en laat de saus goudbruin worden in 4 of 5 minuten