U bevindt zich hier: Home » kerst » Guirlande en kerstslinger maken

Guirlande en kerstslinger maken

Geschreven door ellenhobby
Guirlande en kerstslinger maken

Guirlande en kerstslinger maken. Guirlande en bloemenslinger maken op een eenvoudige wijze. Je maakt een guirlande met een stuk ijzerdraad van de juiste lengte, je rijgt daar stukjes steekschuim aan, omwikkelt dat met mos en bindt dat met wikkeldraad vast. Je kan natuurlijk allerlei andere leuke dingen mee binden. Maak de guirlande nat. Door het steekschuim blijft de guirlande langer mooi en fris.
Je kan de guirlande voor elk seizoen maken, bijvoorbeeld met zonnebloemen voor de zomer, met dennenappels voor de herfst en ga zo maar door.

Guirlande en kerstslinger zelf maken

  • Op deze site wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een guirlande (slinger) kan maken.
  • Er zijn ook kant-en-klare strovormen te koop bij de bloemist. Met krammetjes zet je de natuurlijke versiering hierop vast. Succes zijn de groene wingerdbladen of andere klimopachtigen, die je er dakpansgewijs op vastzet. Druiven of bloemen en groen uit eigen tuin doen het natuurlijk ook heel goed. Werk van de beide uiteinden naar het midden.

TIP: leuk idee is om de strokrans in tweeen te snijden en omgekeerd aan elkaar vast te maken. Het voorbeeld is voor een grafstuk, maar dat kan natuurlijk ook voor een kerstkrans of een feestelijke gelegenheid.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com