U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Kerstversiering maken met kerstster van klassiek tot modern

Kerstversiering maken met kerstster van klassiek tot modern

Geschreven door ellenhobby

kerstster kerstversieringen maken 3Kerstversiering maken met kerstster van klassiek tot modern. Kerstversiering maken met kerststerren is een sfeervol werkje. Lekker kerstmuziekje aan en aan de slag met onderstaande werk  voorbeelden of laat je er door inspireren.

Kerstversiering maken van klassiek tot modern

Eenvoudig en modern

Hou je van eenvoudig maak dan een fris en modern plantenarrangement door Kerststerren in allerlei kleuren te combineren met andere planten en bloemen. Geef extra glans aan het kleurrijke geheel door ijzerdraad en zwarte stokken ter versteviging te gebruiken. Het resultaat is een warm en stralend gevoel dat de winterse kou buiten houdt en tegelijkertijd breekt met de traditionele Kerstversieringen! Dit arrangement misstaat trouwens ook niet op een winterbruiloft of verjaardagsfeest.

kerstversieringen maken 1Kerststerren

Vintage is helemaal hot. Een plantenarrangement dat doet denken aan een echte boswandeling is dan de perfecte versiering. Door natuurlijke materialen als boomschors en hout te combineren, komen de Kerststerren nog beter tot hun recht. De roze en abrikooskleurige Kerststerren voelen zich in dit mini-bos – in een kist van natuurlijke planken – prima thuis. Aangevuld met houten stokken, dennen en taxus met rode besjes komt het arrangement overal goed uit. Pluspunt: het arrangement hoeft helemaal niet duur te zijn. Bijna alle materialen kunnen tijdens een gezellige winterse wandeling in het bos verzameld worden!

Glitter en glamour

Kerststerren doen het ook heel goed in een glamorous plantenstuk en zorgen voor een waar feest op tafel. Combineer zacht gekleurde Kerststerren met zwarte, paarse en witte decoraties voor een echte Hollywoodstijl. Dit wordt nog eens extra benadrukt door het gebruik van schalen op zilveren standaards, hangende glazen en glimmende decoraties. Voeg lange kaarsen toe en zie hoe het licht reflecteert in de decoraties en schalen. Zo komt de grote ster van het arrangement letterlijk in de spotlight te staan!

kerstversieringen maken 2Kerstmis bij Tiffany’s

Dit plantenarrangement lijkt rechtstreeks weggelopen uit de wereldberoemde film ‘Breakfast at Tiffany’s’. Niet zo vreemd, want deze film is gebruikt als inspiratiebron. Het elegante en eenvoudige arrangement combineert crèmekleurige en groene Kerststerren met zilveren en groene Kerstballen. Plaats ze in zilveren en witte potten en vul aan met lange, witte kaarsen om het geheel nog chiquer te maken. Een mooi lint om de potten en wat anjers, eustoma’s en dennentakken erbij en voilà, het perfecte stuk voor een feestelijk winterdiner met familie en vrienden!

Klassiekers

Maar ook Kerststerren in de klassieke Kerstkleur zijn perfect te gebruiken voor creatieve plantenstukken! Door decoratieve appels, wilde takjes en vruchten in bruin- en groentinten te gebruiken, past het arrangement naadloos in een klassiek interieur én hoort het bij een perfecte Kerst. Combineer ook eens verschillende kleine en grote arrangementen, waarbij rode Kerststerren de boventoon voeren. Vul de stukken aan met kastanjebruine anjers, groene en roze hortensia’s, rozenbottel en liguster voor een natuurlijk gevoel of gebruik lange kaarsen, glimmende Kerstballen of rood lint voor een verfijnde uitstraling. Ook ligusterbesjes, bladeren van wit askruid, gipskruid en dennenappels voegen een extra dimensie toe aan deze klassieke arrangementen. Om het geheel af te maken, zijn kleine Kerstbomen in rode en zilveren potten perfect om de traditionele Kerstsfeer in huis te halen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com