Recept geschnetzeltes met kip of kalfsvlees. Geschnetzeltes is een gerecht uit Zwitserland. Ik maak de romige ragout al jaren voor de kinderen en ze vinden het heerlijk. Je eet het zachte vlees in roomsaus bij rijst, rösti, aardappelpuree of een pasta met een groene groente of met sla.
Recept geschnetzeltes met kip of kalfsvlees
Voor twee personen heb je nodig:
- 300 gram kalfsvlees of kip in dunne reepjes gesneden
- 1 ui in stukje gesneden
- boter
- 100 ml droge witte wijn
- 250 gram kastanje champignons
- 150 ml melk
- 125 ml slagroom
- 1 el maïzena die je oplost in 2 el water
- zout en peper en eventueel een 1/2 bouillonblokje
Geschnetzeltes recept
- fruit de ui zacht in boter
- doe de reepjes vlees erbij en bak op een hoog vuur bruin
- bak de champignons in een beetje boter in een andere pan
- meng de melk en de room
- haal de pan met vlees van het vuur en roer het room/melk mengsel er doorheen
- zet weer op het vuur en verwarm langzaam (tegen de kook aan !!!).
- breng op smaak met zout en peper en eventueel een 1/2 bouillonblokje
- doe de champignons er door of serveer deze apart, zodat ieder naar eigen smaak kan toevoegen
TIPS: strooi er verse fijngesneden peterselie over en of strooi er wat geraspte citroenschil over.
Of maak een keuze uit al deze geschnetzeltes recepten (Duits)
of uit deze Nederlandse geschnetzeltes recepten