U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Kalkoenrollade en in bladerdeeg recept

Kalkoenrollade en in bladerdeeg recept

Geschreven door ellenhobby
Kalkoenrollade en in bladerdeeg recept

Kalkoen in bladerdeeg is een heerlijk recept dat snel klaar is en waar je eigenlijk alleen sla of groenten bij hoeft te eten. Je maakt de rollade net zo groot als je zelf wil en pas daarvoor de ingrediënten aan. Ik beschrijf hier het recept voor 2 personen. Heerlijk met een salade of met sperziebonen en velderwtjes.

Kalkoenrollade in bladerdeeg benodigdheden

300 gram kalkoenfilet in dunne grote plakken gesneden
4 á 5 velletjes ontdooide (roomboter) bladerdeeg
1 el bloem
100 gram parmaham
groene pesto
1 losgeklopt ei

  1. Strooi wat bloem op een houten plank en leg de velletjes bladerdeeg er in een rechthoek op. Laat de randjes elkaar een 1/2 cm overlappen en druk goed vast
  2. Leg op een grote schaal de kalkoenfilet, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper
  3. Verdeel de parmaham erover
  4. en smeer dit in met een beetje groene pesto (niet te dicht naar de randen !!!!)
  5. rol voorzichtig de kalkoen op en bestrooi met nog een beetje zout en versgemalen peper
  6. Leg deze kalkoekrollade op de deeg-lap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen
  7. Versier de deegrol met de restjes van het bladerdeeg
  8. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei

Bak de kalkoenrollade in bladerdeeg 45 – 60 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 graden.

TIP : laat de kalkoenrollade in bladerdeeg voor het opdienen nog even rusten.

Biefstuk of mooi stuk zacht vlees in bladerdeeg

Varkenshaasje in bladerdeeg

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com