U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Hoe eieren pocheren

Hoe eieren pocheren

Geschreven door ellenhobby

Hoe eieren pocheren. Ei pocheren is eieren garen in water met zout en een klein scheutje azijn. Het azijn zorgt ervoor dat je ei sneller stolt. Gebruik verse eieren, omdat bij oudere eieren het wit gaat uitlopen.

Hoe eieren pocheren

Op 1 1/2 liter water gebruik je 2 eetlepels azijn en
2 eetlepels zout en breng het water net aan de kook. Vet een lepel in met vet en breek het ei hierboven. Dompel het ei in de lepel in het hete water. Na enkele seconden kan je het ei van de lepel laten glijden.
Pocheer het ei gedurende maximaal 6 tot 7 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit het water, spoel het af onder koud stromend water om de azijnsmaak te verwijderen.

Het gepocheerde ei is leuk om met Pasen te serveren op toast of bij spinazie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com