Hoe wafels en Kniepertjes maken. Opgegroeid in Drenthe betekent opgegroeid met wafeltjes (“Kniepertjes”) bakken. Lekker en ook nog eens leuk om te doen met kinderen. Wat zijn Kniepertjes: Dat is een zoete, dunne harde wafel die, als hij nog wat warm is, opgerold wordt tot een hol koekje. Je kan het vullen met slagroom.
Hoe wafels en Kniepertjes maken
Ingrediënten wafels:
- 100 gram witte basterdsuiker
- één zakje vanillesuiker
- Snuf zout
- twee eieren
- 1/2 zakje bakpoeder
- 225 gr bloem
- 175 gr gesmolten margarine of boter
- 250 ml lauwe melk
- Olijfolie of boter om in te vetten
Wafelijzer (kies hier uit de 10 beste wafelijzers)
Bakkwastje
Ingrediënten “Kniepertjes”: lees hier recept “Kniepertjes”
- 500 g bloem
- neem 200 g witte basterdsuiker
- en 200 g kristalsuiker
- ook 200 g margarine
- 2 eieren
- Zakje vanillesuiker
- Snuf kaneel
Lekker balletjes rollen (en stiekem in je mond stoppen) en dan in het wafeltjes apparaat. Tegenwoordig heb je hier wel hele mooie handige apparaten voor. Deze wafeltjesijzers zijn geschikt voor de ouderwetse “Kniepertjes” maar ook voor die overheerlijke Brusselse wafels. Rond of vierkant, maakt niet uit, het gaat om de smaak !
- Voor het recept kniepertjes klik je hier.
En voor het recept wafels klik je hier.
- Meer lekkere baktips vind je hier.