Recept Limoncello de allerlekkerste citroenlikeur. Met alcohol (wodka, Scroppino, wodka of jenever), citroenen, suiker en water maak je zelf de lekkerste Limoncello.
Recept limoncello de allerlekkerste citroenlikeur
RECEPT
- Citroenen goed wassen !!!!
- Doe de schil van 5 biologische citroenen in een grote weckpot of weckfles met 750 ml alcohol, bijvoorbeeld wodka of scroppino (Italiaanse wodka), of grappa of jenever
- Voeg na een week 400 gram suiker toe en een halve liter water
- Filter deze vloeistof
- na 4 tot 6 weken is er een stroperige likeur ontstaan
- Leg de pot of fles voor gebruik in de diepvries, want limoncello is het lekkerste bij een temperatuur van 4 tot 5 graden
TIP 1 : mix de zelfgemaakte Limoncello likeur met Prosecco, een heerlijk aperitiefje.
TIP 2 : klik op de afbeelding voor 3-dingen-die-je-met-limoncello-kan-doen
Voor meer leuke tips met likeur en zelf aan de slag, klik hier
1 reactie
Dank u wle voor dit ‘recept’. U heeft me er gisteren tijdens de extreme hitte een enorm plezier meegedaan en ik had ook het gevoel dat ik helemaal niet snel uitdroogde.