U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » naald en draad en textiel » Hoe reuk en geur zakjes maken

Hoe reuk en geur zakjes maken

Geschreven door Elenea

Hoe reuk en geur zakjes maken. Naai een rechthoekig of vierkant lapje mooie stof aan drie zijden tegen elkaar aan. Je kan ook zakdoekjes gebruikten. Keer het zakje en vul dit zakje met lavendel, kamille, rozemarijn of citroenmelisse.

Hoe reuk en geur zakjes maken

Sluit het zakje op de manier die jij passend vindt. Bijvoorbeeld met een strikje of gewoon dichtnaaien.
Hieronder enkele tips om passende geurkussentjes te maken voor in de linnenkast of in de slaapkamer of op het toilet of om cadeau te geven.

  • romantisch : van restjes (broderie) stof en kruiden maak je enkele kussentjes, doe die in een mandje, strik er om en je hebt een leuk cadeautje. Maak de romantische geurzakjes van de stof ‘organza’
  • speels : van restjes organza. Je naait er zelfgemaakte bloemen (van vilt met glaskralenrand) op en vult het kussentjes met een mix van kruiden. Bind je dit geurkussentje dicht met een kleurig lintje
  • kruidig : van restjes jute en grove gedroogde kruiden. Leuk om bij een lekker stuk zeep te geven
  • lieflijk : de kussentjes van restjes (borduur)stof en/of oma’s linnen vul je met zachte poppenvulling en kruiden, betoverend borduren en maak er een leuk bandje (lintje) aan om het kussentje op te kunnen hangen

Inspiratie nodig, bekijk de onderstaande voorbeelden :

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com