U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Recept wenskoekje en gelukskoekje

Recept wenskoekje en gelukskoekje

Geschreven door Elenea

Recept wenskoekje en gelukskoekje. ‘Message in a cookie’ is een wens of suggestie verborgen in een zelfgebakken fortune cookie, dus een originele manier om je wens kenbaar te maken. De benodigdheden om de wenskoekjes zelf te maken zijn :

  • 125 gr bloem
  • snufje zout
  • 2 el maizena
  • 6 el suiker
  • 7 el olie
  • 2 eiwitten
  • 3 el water

Recept wenskoekje en gelukskoekje

De oven voorverwarmen op 150 graden.
Doe het zout, maïzena en de suiker in een kom en zeef er de bloem in. Voeg de olie toe, meng de eiwitten erdoor en als laatste het water. Goed door elkaar roeren. Een afgestreken eetlepel van het deeg is voldoende voor 5-6 koekjes.
Druk met de bolle kant van de lepel het deeg plat in mooie rondjes van 10 cm doorsnee.
Bedek de bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier, leg de koekjes er op en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Met de spatel haal je de koekjes een voor een uit de oven, leg ze op een theedoek, leg op ieder koekje een papiertje met jouw wens en vouw de koekjes dubbel. Pak de twee uiteinden van het koekje vast en vouw ze iets naar elkaar.
Laat de koekjes afkoelen en uitharden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0a3S5XNu88[/youtube]

Eerste TIP: vouwt het koekje open, leg het dan nog eventjes in de oven.
TIP 2: Je kan de wenskoekjes ook versieren.
3e TIP:  *** SNEL en GEMAKKELIJK*** : je kan ook piroulines, kant en klaar holle opgerolde wafeltjes, gebruiken en daar een langwerpig briefje in doen met een toepasselijke tekst. Maak aan het briefje aan beide kanten twee lange draadjes vast, zodat de gelukkige het wensje er zo uit kan trekken.

gelukskoekje stap 1

gelukskoekje stap 2

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Anne februari 17, 2010 - 1:09 pm

Ik probeerde het en het was lang niet zo gemakkelijk. Ik slaagde er niet in om de koekjes toe te vouwen zonder ze te breken. Uiteindelijk heb ik ze een ander vormpje gegeven: de cirkel in tweeen snijden en elke helft dicht rollen als een soort kegeltje. Op die manier omzeilde ik het dubbelvouwen. Ook heb ik dit dichtvouwen gedaan na 5 min bakken, dan zijn ze nog veel soepeler. Nadien dan nog eens 10 min toegevouwen met papiertje erin bakken.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com