U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Tegels breken en tips mozaieken

Tegels breken en tips mozaieken

Geschreven door Elenea

Tegels breken en tips mozaieken. Tegels breken die je nog ergens in de schuur hebt liggen of op een rommelmarkt bij elkaar hebt gezocht. Neutrale tegels zijn overal voor een appel en een ei te koop. Door een paar mooie kleurige tegels los te kopen, kan je een betaalbaar en bijzonder mozaiek maken. Knip en breek de tegels in stukken om te mozaïeken.
Bekleed daarmee bijvoorbeeld de slechte bovenkant van een oud tafeltje, saaie bloempotten of stukjes op een saaie muur.

Tegels breken en tips mozaieken

Ontwerp maken
Teken op papier in grote lijnen je ontwerp als een kleurplaat. Daarna breng je het ontwerp over op de ondergrond met carbonpapier.

Kleur kiezen
Bepaal welke kleuren en materialen je gaat gebruiken en zorg dat je van alles meer dan voldoende hebt, dus dat je niet onverwacht stukjes tekort komt !!!!

Starten maar
Begin met mozaiek stu7kjes te brelen of knippen. Leg ze op de ondergrond en maak je ontwerp. Daarna ga je ze vastplakken met mozaïeklijm met kleine tussenruimtes

Voegen
Is je kunstwerk klaar en heeft het zeker een dag gedroogd? Dan kun je gaan voegen. Bedenk met welke kleur je gaat voegen. Een grijze voeg is altijd goed, grijs versterkt alle kleuren.

Afwerken
Wil je dat je mozaïek langer mooi blijft of dat je het met een natte doek af kunt nemen?
Behandel het dan met een waterbestendig laagje.
“Objecten voor buiten:
Altijd met tegellijm werken! Om de ondergrond beter water- en vorstbestendig te maken eerst meerdere malen insmeren met verdunde houtlijm; ook de achter- en zijkanten. Wil je het mozaïek op gaan hangen is het handig om van tevoren de gaten te boren en daar omheen je mozaïek te plakken. Na het voegen goed door en door laten drogen (binnen i.v.m. wit uitslaan van de voegen) voor je het buiten zet of hangt.”
Wil je meer informatie of wil je toch eerst een workshop volgen om echt alle technieken te leren en advies te kunnen vragen? Kijk dan op mijnmozaiekshop

Inspiratie nodig, kijk eens bij mozaiek-inspiratie

Bron: rgbstock.com

Bron: rgbstock.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com