U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Papier collage met persoonlijke touch

Papier collage met persoonlijke touch

Geschreven door ellenhobby

Papier collage met persoonlijke touch. Maar hoe maak je een papiercollage? Een (papier)collage is een vorm van mozaïeken, dat is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde stukjes papier. Je kan er dan ook nog op schilderen met acrylverf. De kunstenaar Klimt werd geïnspireerd door de mozaïekkunst van Gaudi en Klimt verwerkte deze mozaïekkunst in zijn werk. Deze kunstvorm wordt ook toegepast door gebruik te maken van een groot aantal kleine gekleurde steentjes, stukjes glas, gebroken aardewerk etc.

Papier collage met persoonlijke touch

Kies een thema of onderwerp voor jouw papiercollage. Bijvoorbeeld: herfst, zomer, een dier, landschap, metamorfose of verdriet, vreugde etc. 
Voor je aan het werk gaat is het fijn om alle benodigdheden binnen handbereik neer te leggen: Schaar, behangerslijm, potlood

  1. Je kan de te gebruiken kleuren zelf schilderen op drie (of zoveel als jij denkt nodig te hebben) vellen papier. Kies de kleuren die jij wil gaan gebruiken.
  2. Laat deze beschilderde vellen papier goed drogen (sneller drogen doe je met de föhn)
  3. Wanneer het papier droog is knip of scheur je deze in stukjes op de gewenste grootte. Het hoeft niet perfect strakke vlakjes te zijn
  4. In plaats van deze zelf beschilderde vellen papier, kan je ook gekleurde foto’s uit oude tijdschriften gebruiken. Ook krantenpapier en stukjes stof kan je verwerken in je collage.
  5. Om te plakken gebruik je behangerslijm
  6. Kies je er voor om tot een figuratie te werken, teken dan je thema (ontwerp) met enkele lijnen met potlood op je grote vel papier, zodat je weet waar welke kleur ongeveer moet komen 
  7. begin nu met plakken van je stukjes gekleurd papier en maak jouw (papier)collag

Hieronder zie je mijn  werk:

Metamorfose in het leven. De twee collages horen bij elkaar. Het verloop van het leven. De bloemen staan voor mij symbool voor alle mooie herinneringen, die ik meeneem naar een, op dit moment voor mij, onzichtbare toekomst.

ONTWERP

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com