U bevindt zich hier: Home » hobby » Zendruppen is spetteren met ecoline

Zendruppen is spetteren met ecoline

Geschreven door ellenhobby

Zendruppen is spetteren met ecoline. Weer een leuke tip van Pascale. Zij schrijft mij: “Dit is een perfecte manier om perfectionisme los te laten en te ontspannen en genieten van wat er allemaal in de schildering gebeurt!

Zendruppen is spetteren met ecoline

Werkwijze zendruppelen :

  1. Je maakt een papier flink nat, door hem even door een bak water te halen.
  2. Je legt hem uit over een vlakke plaat (ik koop deze plaat bij een doe-het-zelf zaak, zoals Praxis) waar een gladde kant op zit. Dan kunnen er wat bellen en bubbels ontstaan maar laat dit, dit maakt het ook wel weer spannend.
  3. Dan ga je er naast zitten met een flesje ecoline in de hand, of met een pipet vol met ecoline. Dan strek je je arm uit boven het papier en laat je vanaf deze hoogte wat druppels vallen. Knijp niet in het flesje want dan krijg je ook van alles op je broek. En leg als je dit binnen doet leg dan plastic op de grond of doe het buiten.
  4. Dan pak je steeds een andere kleur en laat losjes die druppels vallen, ga niet sturen en controleren, dan is het zen-effect weg. Zen is laten gebeuren en genieten van wat er is.
  5. Als je hem vol genoeg vindt, ga je er naar kijken. Wat gebeurt er allemaal en laat je fantasie eens de vrije loop. De schildering blijft veranderen zolang het vel nog nat is.
  6. Dan leg je hem binnen te drogen. Als hij droog is kun je met kleurpotlood (Lyra kleurknotsen, zijn geweldig hiervoor!) wat dingen die je erin ziet gaan verfijnen. Dus in eerste instantie geen lijnen zetten, maar een beetje wolkerig wrijven over het papier, wat extra kleur aanzetten, dus diepte creeëren en dan kun je bijv. eens wat dingen erin gaan zetten, zoals een oogje of tja dat kan van alles zijn.

Variatie:
Je kunt als de schildering droog is er ook allemaal kleine stukjes uithalen en hier kaarten van maken.

Voor meer info of workshops: Inside Out Pascale Tichelaar-Rakers: mandalatekenen.info.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Anna Martens juli 27, 2006 - 6:55 pm

Wow! Dit is zeker iets wat ik als kleurenfreak eens uit ga proberen! Zeker het onverwachte en de mooie kleuren spreken mij heel erg aan.

Reageer
Elenea juli 27, 2006 - 7:02 pm

@Anna Martens. Leuk dat je zo enthousiast bent over zendruppen. Succes en hou ons op de hoogte!

Reageer
Jeannette augustus 2, 2006 - 11:40 pm

Inderdaad een super idee, lijkt me te gek om te doen,

Reageer
Elly juli 29, 2010 - 7:35 am

Dit had ik nu echt niet nodig, nog een hobby erbij, maar ik moet het is te mooi en gemakkelijk om niet te proberen. Dankjewel voor dit geweldige idee.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com