Rose wijn thuis zelf maken vraagt geduld. De zacht rode wijn wordt op verschillende manieren gemaakt. Altijd gemaakt van blauwe druiven en soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt haar rose kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (most) blijven dan bij de bereiding van de rode wijn.
Rose wijn thuis zelf maken vraagt geduld
Hoe rose wijn zelf maken
Bij de methode ‘macération’, dat inweking betekent, worden de druiven geplukt, gekneusd en een paar uur geweekt met hun blauwe schilletjes. Net lang genoeg om het sap te kleuren en te kort om volledig te laten gisten. Vervolgens worden de schillen eruit gevist en gaat alles door een pers. Komt dan in een roestvrijstalen tank om te gisten.
- Om rode wijn te maken, blijven sap, schillen en pitten minstens twee dagen samen soppen. Uiteindelijk tot wel 14 dagen gisten, voordat er wordt geperst.
Er zijn veel verschillende manieren om roze druivensap te maken voor de productie van rosé.
De vier meest voorkomende methoden zijn de volgende.
lees meer bij : hoe-maak-je-rose
Bekijk de onderstaande video en als je echt geïnteresseerd bent
bekijk je alle video’s wijn maken bij : CupidoWijnen.