Mini komkommer wecken (inmaken) waardoor het langer houdbaar is. Je hebt nodig: hoge glazen weckpot, 10 mini komkommers, 3 tl zout, 2 el dille, natuurazijn, 2 tenen knoflook en 2 tl mosterdzaadjes,
Mini komkommer wecken
- kook de weckpot uit en laat goed drogen
- was de mini komkommers en snij ze in dunne plakjes
- leg op de bodem van een weckpot: 1 knoflookteen, 1 1/2 tl zout, 1 el dille en 1 tl mosterdzaadjes
- vul de pot met de komkommer schijfjes en leg er op 1 knoflookteen, 1 1/2 tl zout, 1 el dille en 1 tl mosterdzaadjes
- schenk er zoveel azijn in tot de komkommerschijfjes volledig onder staan
- sluit de pot goed en goed schudden
- zet de pot in de koelkast en schud gedurende de dag nog een paar keer
- na een paar uur kan je ze al eten, maar na ongeveer 3 dagen zijn ze nog lekkerder
Leuk om voor je zelf te maken, maar ook leuk om cadeau te geven.