Azijn maken is makkelijk, niet moeilijk, het vraagt alleen geduld, schone materialen en gevoel voor de juiste smaak. Het is een natuurproduct en is een smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Om extra smaak aan dit natuurproduct te geven kan je er kruiden aan toevoegen.
Azijn maken is makkelijk
- Rode of witte wijn met een laag alcoholpercentage (niet meer dan 10%) twee weken laten staan in een grote (mand)fles ZONDER kurk bij 25-30%.
- Na de fermentatie nog een maand wachten voordat je de zelfgemaakte (ouderwetse) azijn kunt gebruiken.
- Tijdens deze maand wachten komen de smaak en de geur in evenwicht.
- Het recept voor kruidenazijn maken vind je bij : deze link van kruidenazijn
- Kruiden zijn belangrijke ingrediënten voor een fijne azijn, die in een salade gebruikt wordt.
Een goede salade kenmerkt zich door het gebruik van de juiste kruiden. - Zelfgemaakte azijn geeft aan veel gerechten een persoonlijke toets.
- Bovendien is zelfgemaakte azijn in een mooie fles met decoratieve takjes kruiden leuk om weg te geven.
1 reactie
Ik ga het meteen proberen! Kan het kwaad als het alcoholpercentage hoger is dan 10% Wat veranderd er dan?