U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Azijn maken is makkelijk

Azijn maken is makkelijk

door Redactie

Azijn maken is makkelijk, niet moeilijk, het vraagt alleen geduld, schone materialen en gevoel voor de juiste smaak. Het is een natuurproduct en is een smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Om extra smaak aan dit natuurproduct te geven kan je er kruiden aan toevoegen.

Azijn maken is makkelijk

  1. Rode of witte wijn met een laag alcoholpercentage (niet meer dan 10%) twee weken laten staan in een grote (mand)fles ZONDER kurk bij 25-30%.
  2. Na de fermentatie nog een maand wachten voordat je de zelfgemaakte (ouderwetse) azijn kunt gebruiken.
  3. Tijdens deze maand wachten komen de smaak en de geur in evenwicht.
  • Het recept voor kruidenazijn maken vind je bij : deze link van kruidenazijn
  • Kruiden zijn belangrijke ingrediënten voor een fijne azijn, die in een salade gebruikt wordt.
    Een goede salade kenmerkt zich door het gebruik van de juiste kruiden.
  • Zelfgemaakte azijn geeft aan veel gerechten een persoonlijke toets.
  • Bovendien is zelfgemaakte azijn in een mooie fles met decoratieve takjes kruiden leuk om weg te geven.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Dorax juli 12, 2007 - 9:28 pm

Ik ga het meteen proberen! Kan het kwaad als het alcoholpercentage hoger is dan 10% Wat veranderd er dan?

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Adblocker gevonden

Hobby.blogo.nl is een gratis website. We kunnen deze gratis aanbieden omdat we advertenties op onze website hebben. Zou je je Adblocker uit willen zetten? Dank voor je begrip.