Reinigen glazen pot bij zelf jam maken, want als jij van zomerfruit zelf de heerlijkste jam gaat maken, kan je beginnen met het sparen van gebruikte jampotten met een metalen schroefdeksel.
Reinigen glazen pot bij zelf jam maken
- Voordat je deze potten gaat vullen kun je ze het beste grondig omspoelen met heet water en soda.
- Daarna goed afspoelen en goed laten drogen
- Leg een theedoek uit op de aanrecht en zet de potten erop.
- Hiermee voorkom je dat het glas knapt door de hitte als je de jam erin schept.
- Vul de potten tot aan de rand, draai het deksel er stevig op en zet de potten omgekeerd neer tot de jam is afgekoeld.
- Alle lucht kan zo ontsnappen en de jam blijft langer houdbaar.
- De jam is ongeopend ± 1 jaar houdbaar.
- Recepten jam
2 reacties
De jam blijft zonder problemen meerdere jaren goed!
Het is nu de periode om jam te maken van pruimen, blauwe bosbessen en braambessen.
Verse herfstframbozen zijn er ook reeds, maar die zijn veel te lekker om jam van te maken!
Nog een nuttige link voor al uw fruit in de tuin:
http://www.houtwal.be