U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Groenten roosteren doe je zo

Groenten roosteren doe je zo

door Redactie

Groenten roosteren doe je zo. Groenten die geschikt zijn om te roosteren vind je hieronder. Je roostert de gesneden groenten onder het midden in de oven. Giet een flinke scheut olijfolie over de gesneden groenten en roer dit door elkaar. Strooi er gemalen zeezout op. Heel lekker is om de geroosterde groenten na het roosteren te besprenkelen met balsamico azijn of citroensap.
Je kan er grof geraspte Parmezaanse kaas bij geven. Het smaakt bij alle soorten vlees en wissel steeds van combinatie groenten. De geroosterde ongepelde knoflooktenen er door smaken geweldig!

Groenten roosteren doe je zo

De groenten die je kan roosteren zijn:

  1. in parten gesneden gepelde ui
  2. in stukken gesneden courgette
  3. gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven
  4. stukken voorgekookte prei
  5. repen voorgekookte winterwortel
  6. stengels bleekselderij, in repen gesneden
  7. dunne repen venkel
  8. stukken aubergine, bestrooi ze van tevoren met zout en laat het vocht eruit trekken en dep ze droog
  9. repen of grove stukken paprika
  10. gehalveerde grote champignons
  11. staafjes knolselderij
  12. ongepelde tenen knoflook mee roosteren.
    Je kan ook ongepelde gehalveerde bollen knoflook roosteren en deze invetten met olie. Als de knoflook zacht is, niet verbranden want dan wordt de knoflook bitter, kan je de knoflookpuree er met je vingers uitknijpen. Heerlijk op de geroosterde groenten

TIP : Als je twijfelt of de groenten gaar is, prik er dan met je vork in om te kijken of de groenten gaar en zacht is.

HEERLIJK MET GEBRADEN KIP DRUMSTICKS

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tim Wister september 2, 2008 - 4:59 pm

Over die scheut olijfolie; kan iemand aanraden WAT voor olijfolie hierbij goed werkt? Ik merk vaak dat de 1e olie de andere niet is, en dat deze echt bepalend zijn voor de smaak & kwaliteit van het gerecht.
Waar haalt u uw olijfolie?

Reageer
Elenea september 2, 2008 - 5:15 pm

@Tim. De olijfolie die je moet gebruiken is de olijfolie classico, geschikt om te verhitten.
Te koop o.a. bij Albert Hein.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Adblocker gevonden

Hobby.blogo.nl is een gratis website. We kunnen deze gratis aanbieden omdat we advertenties op onze website hebben. Zou je je Adblocker uit willen zetten? Dank voor je begrip.