Recept Italiaans geroosterd brood, de bekende Bruschetta, die in Toscane Fettunta (geolied sneetje) wordt genoemd. Je kan variëren met rode peper, tomaat, wordt, groenten en/of kaas. De olijfolie kan je vooraf mengen met Italiaanse kruiden zoals basilicum en oregano. Ik was in Italië op vakantie en heb bij een Italiaanse huis de echte Bruschetta leren maken. Snel, lekker en gemakkelijk te maken.
Recept Italiaans geroosterd brood
Dit is het recept:
- Rooster een aantal grote sneden Italiaanse brood, Ciabatta.
- Wrijf het nog warme geroosterde brood in met een knoflookteentje.
- Besprenkel met enkele druppels extra Viërge olijfolie en
- bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
TIP 1: goddelijk met blokjes verse ontvelde tomaat die in blokjes wordt gesneden
TIP 2: super goddelijk met een plakje Mozzarella, de blokjes ontvelde tomaat, rucola blaadje en een plakje Parmaham.