U bevindt zich hier: Home » eten en drinken » Bij Restaurant char.d is het genieten van slow cooking

Bij Restaurant char.d is het genieten van slow cooking

door Redactie

Restaurant char.d (Utrechtsestraat in Amsterdam) heeft vorige maand haar deuren geopend, en de naam char.d verwijst naar charring; ofwel langzaam grillen op houtskool of hout en het koken op hoge temperaturen om die heerlijke bbq smaak te krijgen.
Bij char.d vormt deze techniek in combinatie met hoogwaardige ingrediënten de rode draad.

Dit resulteert in een menu met diverse, diepe en gelaagde smaken. En hierop sluit het interieur naadloos aan, mede door het gebruik van donkere aardse tinten en natuurlijke materialen zoals steen en hout.

Restaurant char.d biedt een zorgvuldig samengesteld menu, waarbij dagverse ingrediënten leidend zijn. De chefs halen hun producten onder meer op de Albert Cuypmarkt. Het menu wordt aangevuld met een uitgebreide wijnkaart, waarop wijnen van gerenommeerde huizen van over de hele wereld worden gevierd. Voor de liefhebbers is er ook een cocktailmenu.

De keuken van char.d is uitgerust met hypermoderne apparatuur, zoals de veelzijdige metalen BBQ Grill Oven van Kopa. Daarmee worden technieken toegepast zoals roken en low and slow cooking, waarbij vlees, zoals een stuk brisket of short ribs, langdurig op lage temperatuur wordt gegaard voor een ultiem mals en smaakvol resultaat.

Zo wordt de Signature steak van 600 gram, na het marineren, eerst bereid met een high heat-techniek boven de kolen voor een perfect geschroeide korst. Daarna wordt hij in een ander gedeelte van de Kopa verder gegaard boven hout. Door deze bereidingswijze krijgt de steak twee verschillende smaken en dankzij het smeltende vet blijft de heerlijke rookgeur extra goed aan het vlees plakken. Meer delicate ingrediënten, zoals vis en groenten, worden bereid op de kleinere Kopa-oven die uitsluitend met houtskool werkt.

De twee chefs (die elkaar bij restaurant Nela in de keuken hebben leren kennen) vullen elkaar perfect aan: Dean Baker is gespecialiseerd in vlees terwijl Slava Nazaryan zich richt op vis. Dean experimenteert graag en denkt buiten de kaders, waarbij zijn Engelse roots een sterke rol spelen. Slava’s kookstijl is eenvoudig en doelgericht, met een voorkeur voor de Aziatische en Franse keuken.

char.d is van woensdag tot zaterdag geopend voor diner van 17:30 tot 00:00 (keuken sluit
om 22:30). En op zondag van 12:00 – 22:00 (keuken open tot 20:00)
Het restaurant bestaat uit een benedenverdieping met bar en een ruime vide.
Beneden zijn er 12 zitplaatsen aan een hoge tafel en boven is plaats voor 40 gasten
Daarnaast beschikt char.d over een terras voor 12 gasten
En binnenkort willen Slava en Dean een aparte menukaart introduceren met hun signature dishes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Adblocker gevonden

Hobby.blogo.nl is een gratis website. We kunnen deze gratis aanbieden omdat we advertenties op onze website hebben. Zou je je Adblocker uit willen zetten? Dank voor je begrip.