U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Repen plastic: breien of haken

Repen plastic: breien of haken

Geschreven door Elenea

Met plastic repen breien en haken is recyclen: Lees en bekijk hoe je een etui of tas kan breien of haken met plastic repen die je uit plastic draagtassen hebt gesneden. Voor een video met beelden van het knippen van de plastic repen klik je op : video plastic repen knippen.
Je kan etui of tas e.d. ook naaien uit grote stukken plastic.

Werkwijze 1:
brei of haak een lange rechte lap in de maat die jij wil. Rijg de zijkanten met de hand dicht met smalle plastic repen of met garen en een naald. Naai er vervolgens met de hand een rits in. Dit doe je met garen en een naald.
Voor de voering knip je een rechte lap in dezelfde maat of ietsje kleiner dan de gebreide (gehaakte) lap. Naai hiervan de zijkanten aan elkaar vast. Doe de voering in de etui (let op de goede kant !!!) en naai met de hand de voering aan de rits (zorg dat de rits open en dicht kan !!!).

Werkwijze 2: brei of haak twee lappen die je aan elkaar naait zoals te zien bij de volgende link. De duidelijke stap voor stap afbeeldingen laten zien hoe je een plastic etui in elkaar naait.

TIP: Ben je handig, maak er dan nog zijkanten in, zodat je etui of tas wat dikker wordt !!!
FOTO 1: twelve22.orgFOTO 2 : dailymail.co.uk

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com