U bevindt zich hier: Home » moeders » Huiswerk-strijd

Huiswerk-strijd

Geschreven door

Begin van dit schooljaar had middelste zoon M. last van hormonen, vlinders in de buik en het schooljaar-is-nog-lang-dus-ik-kan-nog-wel-ff-rustig-aan-doen-gevoel……lloydrunners_2003nov-zin_in_huiswerk_copy

Einde schooljaar nadert met rasse schreden en ineens is het lastig om een 1 van begin schooljaar op te halen. Het is nog lastiger om meer 1’en op te halen. En het aller-lastigste is een puber motiveren om nog een eindspurt te maken. Volwassen visie: 3 weken hard werken betekent toch niets als je dan niet het jaar over hoeft te doen? Maar alle energie lijkt uit mijn zoons’ huiswerklijf te zijn gestroomd. Energie genoeg om te klieren,eten, chillen, gamen of zelfs te golfen…… Als we dat nou eens konden omzetten in huiswerkenergie?!! Ik zou stinkend rijk worden met zo’n omzet-apparaat.  

Maar we roeien hier in huis met de riemen die we hebben: zoon met een peddeltje en ik sjor me kwijt aan de zwaarste roeiriemen die er zijn. De finish wordt sowieso gehaald, linksom of rechtsom…. Ik heb nog niet alle moed verloren. Gisteren nog zei zoonlief: “Misschien ben ik je later wel dankbaar”. Een prachtig vooruitzicht!

Tips nodig? Kijk maar eens of je hier wat aan hebt. Sterkte aan alle ouders met hun pubers maar ook andersom…

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com